Menu

Elkészült a Deák utcai orvosi rendelő I. üteme

2021.05.06.

Már zajlik a rendelés a Hubay Gardenben  kialakított új orvosi rendelőkben. (videóval)

Új háziorvosi rendelőket vehettek birtokba a kerületiek. A közelmúltban 3 orvos költözhetett be, asszisztensekkel a Hubay Garden lakópark földszintjén kialakított helyiségekbe. Cserdiné Németh Angéla polgármester elmondta: a beruházás első állomása annak a körzeti orvosi létesítménynek, ami megépül A második ütemben egy 450 négyzetméteres komplexumba  költöznek a Sződliget utcából a gyermekorvosok, illetve a védőnők. A polgármester hozzátette: a korábban, a Deák utcába tervezett rendelő 21 százalékos készültséggel áll, és jelenleg pereskedés folyik az épületért. A kivitelező Fidesz közeli céget felszámolták, és az önkormányzat arra kényszerült, hogy a torzót a lehető legjobb döntéssel orvosolja, ennek lett az eredménye az új, felnőtt háziorvosi rendelő. A polgármester kiemelte: az egészségügyi fejlesztéseket prioritásként kezelik, főként most, a világjárvány idején igyekeznek a meglévő forrásaikat jól felhasználni.


 

„Az elmúlt év azt bizonyította be, hogy az, aki az egészségügybe fektet, és az, aki a megelőzésbe fektet, a biztonságos jövőbe fektet. Mi éppen ezért tartjuk kiemelt prioritásnak az önkormányzati fejlesztések között a kerületi egészségügy fejlesztését.

Ennek nem kell több bizonyíték, mint amit eddig tettünk: megvásároltuk és üzembe helyeztük a CT-gépet, amely lassan egy éve szolgálja a kerületünket: laborkorszerűsítést hajtottunk végre a Rákos úti Szakrendelőben. Még ha döccenőkkel, problémákkal tarkítva is, de elindítottuk a Hősök úti szakrendelő 630 millió forintos felújítását, ahol szájsebészeti centrum is lesz majd”.

„Most egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk. A járvány kiemelten igazolta, hogy az egészségügyi rendszer bejárati ajtajának, a háziorvosi ellátás lehetőségeinek minőségi javítására hihetetlenül nagy szükség van. Ahol nincs jó háziorvosi ellátás, ott nincs lehetőség a problémák valós, időben történő kezelésére. Ezért is tartom bűnnek azt, amit a Fidesz a kerület lakosaival tett az elmúlt ciklusokban. A Fidesz bűne ugyanis, hogy egy Fidesz-barát vállalkozás sok-sok kormánypárti hibás döntés mellett egy torzót hagyott ránk itt a Deák utcában, egy új, modern rendelő helyett. Nekünk ezt a helyzetet kellett valahogy kezelnünk, miközben, a Fidesz rossz örökségével kapcsolatosan a pereskedés zajlik.

Ahol ma vagyunk, csak az első lépés, amely két dolognak köszönhető: egy jó, partnerségben működő kivitelezőnek és egy gyors, jól előkészített önkormányzati döntésnek. Lassan egy hónapja zajlik a rendelés itt, a Hubay Garden földszintjén. A fejlesztés azonban itt nem ér véget, a második ütemben megépül majd a Deák utca 2-ben is az új rendelő helyisége, így összesen egy 450 négyezetméternyi terület jön létre, ahol helyet kapnak a körzetes háziorvosok, gyermekorvosok és védőnők.

Bízom abban, hogy az eddig megtett lépések a kerületben élők érdekeit szolgálják, ígérem, hogy az egyre szűkülő lehetőségeink ellenére folytatjuk az eddig megkezdett fejlesztéseinket, így hamarosan elindul a Kossuth utcai rendelő terveztetése is. Ha pedig a pereskedés véget ér, rendezzük a fideszes torzó helyzetét is.

 

Addig pedig, ahogy eddig, megoldjuk a kerületben élők biztonságos, jó színvonalú egészségügyi ellátását” – olvasható Cserdiné Németh Angéla Facebook-oldalán.

 

 

Forrás: XV Media
Fotó:  Vargosz
Videó: XV Media

 

(D.I.)