Menu

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert támogatást az önkormányzat

2021.04.27.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázaton 3 millió forintot kapott a XV. kerület.

Hamarosan megindulhat az illegális hulladéklerakók felszámolása a XV. kerület több pontján, miután az önkormányzat állami támogatást nyert erre a célra – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya.

A „Tisztítsuk meg az Országot” projekt 2020-ban megvalósítandó I. üteméről szóló kormányhatározat alapján több pályázatot is kiírtak, ezek egyikén indult el sikerrel a XV. kerületi önkormányzat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett eljárásban két célra kértek támogatást: illegális hulladék felszámolására, valamint ingatlanvédelmi rendszerek (sorompók telepítése) kiépítésére az illegálishulladék-lerakás megakadályozása érdekében. Végül az előbbi célra ítélt meg az ITM támogatást, ennek összege 3.111.491 forint.

A pályázatban az önkormányzat 17 helyszínen körülbelül 250 köbméter illegális hulladék felszámolását vállalta – ez magában foglalja az elszállítást, a deponálást, a munkákhoz szükséges eszközök esetleges bérlését.

A minisztériumtól a Támogatói Okirat és a támogatás megérkezett, vagyis hamarosan kezdődhet a konkrét munka. A kivitelező a Répszolg Kft. lesz, a munkálatok várhatóan április végén megindulnak.

(Cs.B.)

Fotók: Városgazdálkodási Főosztály