Menu

MINI KRESZ vetélkedő Pindúr-Pandúrral
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.01.27.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Rendészeti Sportegyesület ebben az évben is, immáron harmadik alkalommal meghirdette MINI-KRESZ programját.

Amint Dr. Császár Józsefné, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, a programsorozatot azért szervezték meg, mivel nagyon sok a gyermekbaleset, s ezen belül is az óvodás- és iskoláskorúak a legveszélyeztetettebbek. Mindennek az az oka, hogy sajnos, a gyerekek nem ismerik a közlekedési szabályokat.
-A célunk a vetélkedővel az, hogy felkészítsük a kisgyerekeket arra, hogy egy idő elteltével balesetmentesen tudjanak közlekedni az otthonuk és az iskolájuk között majd egyedül is, illetve képesek legyenek a biztonságos közlekedésre.
Az alapítvány ennek érdekében összefogott a területileg illetékes rendőrkapitányságokkal, és közös erővel játékos vetélkedőket szervez az óvodások, kisiskolások számára.
Az országos rendezvény nyitóeseménye a XV. kerületi Klapka György utcai óvodában volt január 26-án, ahol dr. Császár Józsefné mellett Hajdu László polgármester és Minyóczki Árpád, a kerületi rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője megtekintette a kis ovisok műsorát, majd Tomi bohóc kedveskedett a gyerekeknek egy rövid műsorral. Tomi bohóc a MINI KRESZ-rendezvények állandó szereplője.
Ezután a vetélkedősorozat nyitásaként a BRFK és a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány munkatársai MINI-KRESZ pályát, két kerékpárt és egyéb játékokat (labdákat, társasjátékokat, játékos oktató videofilmeket) adtak át Végváriné Kékhegyi Erika intézményegység-vezetőnek, valamint egy nagy macit. Ez a maci minden héten a legrendesebb csoporthoz kerül. Emellett Simon Géza rendőr ezredes, a Magyar Rendészeti Sportegyesület elnöke egy kondicionáló kerékpárt ajándékozott a XV. kerületi Rendőrkapitányság dolgozóinak.
A program után a gyerekek személyesen is kipróbálhatták a pályát. A négy csoport ovisai közül négyszer nyolc fő versenyzett egymással: közlekedési ismereteikről a csapatok egyik fele a kerékpárokra ülve, míg a másik fele a csoportszobákban szóban adtak számot. Mindezt a zsűri értékelte, pontozta, majd a végén eredménytől függetlenül mindenki kapott ajándékot.
A programot folytatódnak mind a kerületben, mind az ország számos pontján egészen májusig, az országos döntőig. Ám ezt megelőzően a fővárosi versenyen minden kerület nyolc-nyolc legügyesebb óvodása és iskolása mérheti össze tudását.
A kerületekben azonban most már a helyi rendőr munkatársak irányítják a rendezvényeket, így a XV. kerületben az éppen az ezen a programon bemutatkozó új közlekedési előadó, Sajóvölgyi Anett törzszászlós.
A rendezvény zárásaként dr. Császár Józsefné elmondta, hogy az eddigi tapasztalataik nagyon kedvezőek, s ma már nemcsak a gyerekek szeretik ezt a programot, hanem az idősebbek is, akiket szintén bevontak.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló