Menu

Indulhat a Deák utca felújítása

2021.04.21.

A projektgazda BKK Zrt. megkötötte a szerződést a kivitelezésre.

Lezárult a szerződéskötés folyamata, így várhatóan még a tavasszal kezdetét veheti a munka a XV. kerületi Deák utcában – adta hírül a BKK Zrt. A projekt keretében teljes hosszában felújítják a fővárosi kezelésben lévő Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig, ahol nagyon nagy buszforgalom zajlik. A teljes pályaszerkezetet cserélik, új járdákat, gyalogos-átkelőhelyeket, továbbá parkolóhelyeket is építenek, sőt, korszerűsítik a közvilágítást és fákat is ültetnek.

A szerződéskötésnek után elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése. A nyertes kivitelező várhatóan május közepén veszi át a munkaterületet. A munkálatok megindulása biztosan érinti a közösségi közlekedést, erről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad majd.

Az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a BKK a kivitelezési szerződést. A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

(Cs.B.)

Fotó: BKK Zrt.