Menu

Idén is pályázhatnak az egyházak önkormányzati támogatásra

2021.04.15.

A kormányzati megszorítások ellenére is elérhető lesz a vallásfelekezetek és vallási közösségek feladatalapú támogatása.

Az önkormányzat 2021-ben is kiírja a XV. kerületben működő egyházak – vallásfelekezetek és vallási közösségek – programjainak támogatását célzó pályázatát. Fontos változás, hogy a kormányzati elvonások miatt a korábbinál kisebb keret áll rendelkezésre, a felhasználható keretösszeg 2021-ben 4 millió forint.

A feladatalapú pályázaton elnyerhető támogatás célja a kerületben működő egyházak társadalmi szerepvállalásának segítése, növelése, az önkormányzattal való partneri kapcsolat előmozdítása.

A támogatandó tevékenységek között van:

  • gyermekek, családok üdültetésére, táboroztatására irányuló,
  • kulturális és közművelődési,
  • nevelési-oktatási,
  • ifjúsági, sport,
  • szociális-egészségügyi,
  • karitatív

tevékenységek, és az ezen tevékenységekhez közvetlenül kapcsolódó működés.

Szintén fontos változás, hogy egy pályázó szervezet idén csak egy pályázatot nyújthat be. A pályázaton elnyert összeg felhasználása 2021. január 1. és 2021. december 31. között lebonyolított programok esetében történhet meg.

A pályázati benyújtásának határideje: 2021. május 3-május 21., 12 óra

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatot borítékban a polgármesternek címezve a Polgármesteri Kabineten (1153 Budapest Bocskai u. 1-3.) lehet leadni. A borítékon fel kell tüntetni: „Egyházi feladatalapú pályázat 2021.” Lehetőség van elektronikus úton is benyújtani a pályázatot a polgarmesterikabinet@bpxv.hu e-mail-címen.

A pályázatok elbírálása: A pályázatok elbírálására a pályázat benyújtási határidő lejártát követő 30 napon belül sor kerül. A pályázatok elbírálásánál a támogatás megítélésénél előnyt élveznek azok, amelyek más forrást is felmutatnak a megvalósításhoz.

Részletes információk, dokumentumok