Menu

Sikerrel zárult az őszi Global Teenager Projekt
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.01.12.

Január 11-én volt az őszi Global Teenager Projekt záró foglalkozása a Hartyán NOK
számítástechnika termében.

Amint a házigazda cspata vezető tanára, Varga Gábor elmondta, a csoporttagok egyenként számoltak be arról, hogy mit tanultak, mit ismertek meg az egyes országok életéről, illetve elsősorban az ottani sportágakról, sportolókról, mivel a téma a sport volt.
-A lett iskolások például az extrém sportok iránt érdeklődtek, míg Ghánában szinte
az egész ország a futballt tartja az elsődleges sportnak. A román tanulók pedig a
tornászaikra és az atlétáikra is büszkék.
Valamennyi ország diákja kíváncsi volt a világ- és olimpia bajnokokra, de volt aki arra kérdezett rá, hogy talált-e fel valaki valamilyen sportot az országban? Mi beszámoltunk Schobert Norbi aerobik- és öklözés kombinációjáról- mondta a tanár úr.
A Global Teenager Projekt őszi ciklusában résztvevő 4 magyarországi iskola közül legjobban a Hartyan NOK Hunkids csapata szerepelt, akik egyben életkorban a legfiatalabbak is voltak, hiszen a 8. osztályos Horváth Klaudia, Németh Szilvia, Zérczi Gergely, Gyócsi László mellett a 6. évfolyamos Lukács Larina, Oravecz Barbara, Szilágyi Gergő is igyekezett a projekt munkájában minél eredményesebben részt venni.
Mindehhez a tanár úr hozzátette, hogy a levelezésben Rujzam Ádám, a Hartyán NOK-ban tavaly végzett tanuló is részt vett, így a csoport nyolc főből állt. Az angol nyelven történő levelezést, ismeretszerzést Németh Stefanovics Anikó az iskola angoltanárnője segítette, aki járatos volt a sport és az informatika területén is.
A csoport záró foglalkozásán a ClubNetCet Internetes Egyesület elnökasszonya, Mozga Márta valamennyi tanulónak a munkáját oklevéllel és csekély ajándékkal jutalmazta. Az iskola vezetését Szabóné Berki Katalin intézményegység vezető-helyettes képviselte, ki nagyon örült a gyerekek sikereinek.

A csoportban 4 ország 10 iskolájának tanulóköre vett részt:

Magyarország:
Hartyán Nevelési-Oktatási Központ Általános Iskola

Románia:
„APRILY LAJOS”,
Márton Áron High School,
C.N. AL. VLAHUTA,
Liceul cu program sportiv

Ghana:
Accra Academy,
West Africa Secondary School

Lettország
Kaleti Basic School,
Lizums Secondary School,
SIGULDA SECONDARY SCHOOL

Kapcsolódó cikkek














Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló