Menu

Óvodák újranyitása: így alakul az étkezés befizetése

2021.04.13.

Polgármesteri közlemény az óvodák április 19-i újranyitásával kapcsolatban.

Óvodai rendkívüli szünet megszüntetése

A köznevelési intézményekben és a szakképző intézményekben rendes oktatásra történő visszatérésről és óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésről szóló 145/2021. (III. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) értelmében a rendkívüli szünetet követő első munkanap 2021. április 19-e (hétfő).

A fentiek értelmében 2021. április 19. napjától az önkormányzati fenntartású óvodák nem ügyeleti rendben, hanem teljes kapacitással működnek.

Az óvodai étkezés megrendelése

Az óvodai nevelésben részt vevő gyermekek számára az étkezést meg kell rendelni. Ha a szülő nem rendelte meg az étkezést, a gyermek az óvodában nem fogadható.

Webes felületen (Multischool) történő megrendelés és lemondás a regisztrált szülők esetében:

  • Április:  Április hónapra történt rendelés esetén az étkezés 2021. április 16. napjáig központilag lemondásra került. Azok a szülők, akik a 2021. április 19-e és 2021. április 30-a közötti időszakra megrendelt étkezést nem kívánják igénybe venni, a lemondást a szokott módon tudják elintézni.
  • Május: A májusi étkezést április 20. napjáig lehet megrendelni a webes felületen.

Telefonon vagy e-mailben történő megrendelés 2021. április 19-e és 2021. április 30-a közötti időszakra (webes felületet nem használó szülők esetében):

A 2021. április 19-e és 2021. április 30-a közötti időszakra az étkezést meg kell rendelni, amelyet 2021. április 12-e és 2021. április 15. között lehet megtenni az érintett óvodában telefonon vagy e-mailben.

Az igényléshez az alábbi információk szükségesek (telefonon bediktálni, e-mailben feltüntetni):

  • Gyermek neve
  • Gyermek születési dátuma
  • Gyermek lakóhelye
  • Óvoda neve
  • Gyermek csoportja
  • Melyik napokra kéri az ügyeletet vagy napi egyszeri meleg ebédet
  • Igénylő e-mail címe

Amennyiben az igénylés egy adott munkanapon 8.00 óráig beérkezik, az étkezést a következő munkanaptól tudjuk biztosítani a gyermek számára.

Elérhetőségek:

  • Hétszínvirág Összevont Óvoda (Az összes tagóvoda esetében központi elérhetőségen lehet intézni az étkezés megrendelését.): tel: 06-70/698-5624, e-mail: etkezes@hetszinviragovi.hu

Április hónapra megrendelt étkezési térítési díj befizetése, május hónapra az étkezés megrendelése és étkezési térítési díj befizetése: A 2021. április 19-e és 2021. április 30-a közötti időszakra megrendelt étkezési térítési díj befizetésének módjáról, valamint a május hónapra az étkezés megrendeléséről és az étkezési térítési díj befizetésének módjáról az óvoda tájékoztatja az érintett szülőket.

Lemondás: Kérjük, amennyiben a megrendelt étkezést mégsem kívánják igénybe venni, azt feltétlenül mondják le.

A megrendelt étkezést a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap 8.00 óráig lehet lemondani a webes felületen, illetve a megadott telefonszámokon vagy e-mail címen.

Budapest, 2021. április 12.

Cserdiné Németh Angéla polgármester