Menu

Nyomáscsökkenés és vízzavarodás várható

2021.04.14.

A napokban történik a kerületi vízhálózat tisztítása.

A Fővárosi Vízművek Zrt. tájékoztatása szerint 2021. április 15. és április 23. között, több szakaszban végzik a – kerületi ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő Észak-pesti – főnyomó vezetékének szokásos évi öblítését.

Tervezett munkálatok:

  1. április 15-én 7.00 óra és 2021. április 16-án 15.00 óra között
  2. április 19-én 7.00 óra és 2021. április 20-án 15.00 óra között

 

A munkálatok víznyomáscsökkenést, vízzavarosodást okozhatnak.

„A Fővárosi Vízművek Zrt. , a járványhelyzetre való tekintettel mindent megtesz annak érdekében, hogy a vízellátás zavartalan legyen, vannak azonban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák, melyek elmulasztása esetlegesen a vízminőség biztonságát veszélyeztethetné” – olvasható tájékoztatásukban.

Ezek közé tartozik a város vízellátása szempontjából meghatározó gerinc- és főnyomóvezetékek öblítése. Ezeknek a munkálatok során is igyekeznek a lehetőségekhez mérten a szolgáltatás folyamatosságát fenntartani. Minden tervezett karbantartási vagy rekonstrukciós munka esetében gondos mérlegelést követően, még fokozottabb előkészítéssel és figyelemmel jártak el annak érdekében, hogy a vírus miatt az eddigieknél is jobban felértékelődött, a fertőzés terjedésének megakadályozásában kulcsfontosságú ivóvíz zavartalanul rendelkezésére álljon minden fogyasztónknak.

A tervezett karbantartási munkálatok elvégzése hosszú távon biztosítja a kerület lakosainak és intézményeinek a biztonságos, zavartalan szolgáltatást és a folyamatosan jó minőségű ivóvizet.

(Forrás: Fővárosi Vízművek)
D.I.