Menu

Boldog arcok s a Szélkiáltó együttes

2006.12.20.

Évtizedes hagyománya van annak, hogy a nehéz körülmények között élő családokban nevelkedő gyermekek, és a kerületből állami gondoskodásba került gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez hozzájárul az Önkormányzat. Ebben az évben az ajándékozásra a polgármesteri hivatal Dísztermében kerül sort az elmúlt héten. A programon az önkormányzat mellett két alapítvány -a Lehetőség a Rászorulóknak és a Alapítvány a Holnapért- is segítséget nyújtott.

Az ünnepségen Hajdu László polgármester köszöntötte a gyerekeket, aki elmondta, hogy ebben a teremben döntött arról a kerület képviselő-testülete, hogy idén is megrendezi a közös karácsonyt.
-Sokan közületek távol élnek innen, de mindnyájan kötődtök ehhez a kerülethez, hiszen a bejelentett lakcímetek ideköt bennetek. Mi, felnőttek úgy gondoljuk, hogy mindnyájan a kerület gyermekei vagytok. Ezzel a kis ünnepséggel olyan családok részére szeretnénk örömet szerezni, amelyeknek nem áll módjukban megtartani ezt a szép ünnepet. Az általunk adandó ajándék természetesen csak jelképes lehet, de mi szeretettel adjuk nektek, és azt kérjük tőletek, hogy ti is ugyanilyen szeretettel fogadjátok el tőlünk. A XV. kerületi önkormányzat körülbelül 12 ezer kerületi fiatal boldogulását egyengeti. Ezek között sajnos jócskán akad olyan is, akinek az ellátását is biztosítanunk kell: vagy a családot támogatjuk, vagy az állami gondozott fiatal sorsát kísérjük figyelemmel. Én ezen a helyen megígérhetem, hogy jövőre ugyanitt ismét találkozni fogunk, addig pedig valamennyiőtöknek békés ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!- mondta a polgármester, majd a Szélkiáltó együttes műsorát tekinthették meg a gyerekek.
A produkciót követően pedig valamennyi meghívott egy karácsonyi csomagot, míg az állami gondozásban nevelkedő gyerekek fejenként 10.000 Ft-ot, a kerületben nevelkedő rászorulók pedig fejenként 12.000 Ft-ot vehettek át.
A hagyománynak megfelelően pedig két kerületi alapítvány külön is megjutalmazta a legtehetségesebb rászoruló gyerekeket. Podmaniczky Elek, a Lehetőség a rászorulóknak Alapítvány elnöke 15 fiatalnak- az állami gondoskodásban nevelkedő gyerekek közül tíz 8-16 év közötti diáknak, míg az utógondozói ellátottak közül öt 19-23 év közötti diáknak-, Gyurcsánszky János, az Alapítvány a Holnapért elnöke pedig a kerületi gyámság, illetve szülői felügyelet alatt álló gyermekek közül tíz gyermeknek adott át fejenként 10-10.000 Ft-os támogatást, jutalmat.