Menu

Segítsen adója 1%-ával

2021.03.16.

Támogassa a Tizenötödik kerületi civil szervezeteket!

Az elmúlt egy év, a koronavírus elleni küzdelem, nem várt próbatétel elé állított mindannyiunkat. A bezártság, a lezárások és korlátozások nemcsak a hétköznapjainkban okoznak problémát, de a gazdasági életben és a civil szervezetek mindennapos működésében is. A járvány hatásai hosszútávon kihatnak majd mindenre, a támogatási és az adakozási kedvre is. Így az életünket jobbá, tartalmasabbá tevő szerveződések fennmaradása kerül veszélybe.

A civil szervezetek többsége arra számít, hogy kevesebb vállalkozásnak és magánszemélynek lesz lehetősége arra, hogy a pandémia után a megszokott módon adományozzon. Ráadásul tőlünk, az önkormányzattól sem várhatnak több pénzt, nagyobb segítséget a kormányzati elvonások miatt.

Pedig a kerületünk lelkét igazából azok a baráti, szakmai társaságok adják, amelyek együtt jelentenek egy nagy és sokszínű közösséget. Olyan csoportok ezek, amelyeknek fontos a környezetük, az, hogy napról napra szebb legyen az otthonunk és könnyebb az életünk.

Egy jó önkormányzatnak fontosak ezek a közösségek, egyesületek és szervezetek. Ezért, ahol és ahogy csak tudjuk, segítjük ezeket szerveződéseket. Amivel csak tudjuk, támogatjuk működésüket, mindennapi életüket. Ezért tartjuk most fontosnak felhívni mindenki figyelmét arra, hogy ne feledkezzenek meg a személyi jövedelemadójuk 1 %-nak felajánlásáról.

Arra kérünk mindenkit, hogy idén az SZJA 1 %-át Tizenötödik kerületi civil szervezetnek ajánlják fel! Így segítve, támogatva azt, hogy Rákospalota, Pestújhely és Újpalota közösségi élete megőrizze sokszínűségét.

Az elmúlt hetekben megkapott elektronikus adóbevallás benyújtása után a személyi jövedelemadó 1 %-át legkésőbb május 20-áig lehet felajánlani.

Az 1 %-os felajánlást megtehetik az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy az ÁNYK segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

A kerületünkben támogatható civil szervezetek listáját itt találja, és bővebb információt a felajánlás módjáról ezen a linken talál.

A civil szervezetek nevében is köszönjük a segítségét!


 

(D.I.)