Menu

Az oltás a megoldás!

2021.03.09.

Köztéri plakátokkal hívják fel a figyelmet az oltás jelentőségére a XV. kerületben.

 

„Ahogy a Főváros, úgy a Tizenötödik kerület is elkötelezett az oltás népszerűsítése, támogatása mellett. A kormány továbbra sem él az önkormányzatok által felkínált segítséggel. A lokális szinten megszervezhető oltási program nagyban felgyorsíthatná és átláthatóbbá tenné a jelenleg káosznak tűnő és akadozó folyamatokat. Helyi szinten így egyelőre annyit tehetünk, hogy mindenkihez eljuttatjuk az információkat és az üzenetet; egyedül az oltás a megoldás! Ez jelenti a kiutat ebből a világjárványból, az egyetlen megoldást, hogy megmentsük magunkat, embertársainkat a COVID-19 megbetegedéstől, és visszakaphassuk korábbi életünket. Az egyetlen megoldás, hogy visszakapjuk a szabadságunkat” – mondta el Beke Károly, a XV. kerületi Polgármesteri Kabinet Stratégiai és Tájékoztatási Csoportjának vezetője.

Éppen ezért 60 köztéri plakáton, online felületeken és a Tizenötödik közéleti lapban hívják fel a figyelmet az oltás jelentősségére március 16-tól egy hónapon át. Közéleti személyiségek, szakemberek és kerületi díszpolgárok részvételével kérnek mindenkit, – aki még nem tette – jelentkezzen az oltásra!

 


A kampányról további információkat ITT találnak.


„Hálásak vagyunk azoknak, akik első szóra az ügy mellé álltak és arcukat adták hozzá” – emelte ki Beke Károly a kampány kapcsán.

A kampányban résztvevők:

  • Dr. Buzna Andrea: Főigazgató-főorvos
  • Cserdiné Németh Angéla: Polgármester
  • Hajdu László: Országgyűlési képviselő
  • Juhász Sándor XV. kerület díszpolgára
  • Nagy Előd: XV. kerület díszpolgára
  • Szőgyényi Ferencné:  XV. kerület díszpolgára
  • Tóth Lajos: XV. kerület díszpolgára
  • Dr. Varga Pál: XV. kerület díszpolgára

Az oltás gördülékenyebb, hatékonyabb megszervezésére a főpolgármester és több kerületi városvezető is tett már javaslatot.

„Mindenkit arra kérek, hogy tartson ki és tartsuk egymásban a lelket. Reményt adhat, hogy egyre többen szereznek védettséget az oltással, de mindannyiunk érdeke, hogy még gyorsabban és szervezettebben történjen az oltás. A Főváros felajánlotta, hogy oltópontok létrehozásával segíti a kormány munkáját. Minden készen áll, hogy olyan köztereket biztosítsunk, ahol megtörténhet a budapestiek oltása”– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

További információkért kattintson a képre!

(D.I.)