Menu

A polgármester fogadta a polgármestert

2021.02.25.

Cserdiné Németh Angélánál járt „kollégája”, Gábor Balázs, az XV GYIÖK vezetője.

Nemcsak létezik, hanem aktívan működik is a kerületben a diákok képviselete, az XV. Kerület Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzata, vagy, ahogy még többen ismerhetik, az XVGYIÖK. És nemcsak működik, hanem az „igazi” önkormányzat, a városrész vezetése fontosnak tartja a fiatalok meghallgatását, a velük folyó párbeszédet.

Ennek jegyében tett eleget Cserdiné Németh Angéla annak a kérésnek, hogy az XVGYIÖK vezetői szerették volna vele megosztani az egyre hosszabbra nyúló járványidőszak alatti tapasztalataikat. Így a polgármester fogadta kollégáját, Gábor Balázs XVGYIÖK-polgármestert, valamint Fazekas Réka és Hábenczyus Maximilián alpolgármestereket, Nagy Luca jegyzőt és Szabó Vanessza Bianka aljegyző is, valamint a diákok munkáját, közösségi életét egyengető Balog Fruzsina és Kormos Adrienn ifjúsági referenseket.

A kötetlen beszélgetésen a fiatalok elmondták, hogyan élik meg az ismét több hónapja zajló digitális oktatást. Kiderül, hogy a társas kapcsolatok visszaszorulása, illetve az évek óta folyó kitartó munkájuk felértékelte a diákok önkormányzatiságát, és egyre többen keresik meg a GYIÖK-öt problémáikkal. Amelyekből van is, sajnos a kimerültség, a bezártság, a tolerancia csökkenése, a helyzet kezelésének nehézségei konfliktusokat okoznak.

A fiatalokat az is érdekelte, hogy sor kerülhet-e idén a kedvelt nyári programokra, vagyis lesz-e bernecebaráti, siófoki nyári tábor. Arról pedig a GYIÖK-vezetők számoltak be, hogy az online térben meg szeretnék szervezni népszerű KÖR-DÖK fórumuk következő alkalmát.

(CS.B.)