Menu

Tíz éve az egészség szolgálatában

2006.11.28.

November 24-én ünnepelte tizedik születésnapját a XV. kerületben található Mensch Medicin Centrum. Az ünneplés együttjárt egy kulturális és egészségügyi programsorozattal is, melyet a polyklinika székhelyén, a Bulcsú utca 28. szám alatt tartottak, melyen a kerület vezetését Hajdu László polgármester képviselte.

A rendezvények már kora délelőtt megkezdődtek, amikor is bőrgyógyászati vizsgálatokon és műszeres csontritkulás szűrésen vehettek részt a változó korban lévők. Amint Dr. Mensch Henrik főorvos elmondta, a körülbelül negyven fő szűresre érkező között egyaránt voltak férfiak és nők.
-Sajnosk, a szűrésen résztvevők mintegy kétharmadát tovább kellett küldenünk szakrendelésre a kimutatott rossz csontsűrűségi értékek miatt. Egyébként a közhiedelemmel ellentétben ez a betegség ugyanúgy veszélyezteti a férfiakat, mint a nőket, így számukra is ki kell terjeszteni a csontsűrűség mérését- mondta a főorvos, majd hozzátette, hogy a szűrés a Richter Gedeon Gyógyszergyár támogatásával jöhetett létre.
A délutáni programok során először Nyeste Zsuzsannától, a Richter Gyügyszergyár munkatársa tartott előadást a csontritkulás kialakulásáról, tüneteiről, kezelésének módjáról, illetve a betegség megelőzéséről, majd dr. Jeney Krisztina a bőr és járulékos részeinek gombás megbetegedéseiről és azok kezeléséről tartott képekkel kísért előadást.
Ezután Műller Péter író olvasott fel legújabb könyvéből, a Szeretet könyvből részleteket illetve beszélt a könyv megírásának körülményeiről. Az író-olvasó találkozó keretében egy igazi párbeszéd alakult ki, melynek során szó esett a szeretet fontosságáról, a szerelemről, a barátságról, a mai világ értékválságáról is, illetve az ebből kivezető utat mutatta be az író, mint lehetőséget.