Menu

A helyi az érték

2021.02.19.

Igyekszünk segítséget nyújtani a kerületben működő vendéglátóhelyeknek, vállalkozásoknak. Erről szól az önkormányzat “A helyi az érték” programja.

 

A koronavírus-járvány miatt rendkívül sokan kerültek önhibájukon nehéz helyzetbe. Így bármerre is járunk, országszerte a bezárt kávézókat, éttermeket, különböző vendéglátóhelyeket találunk, látunk. Köztük sok esetben kedvenc helyeinket is, ahol szívesen töltöttük eddig szabadidőnket vagy találkoztunk barátainkkal. Szörnyű belegondolni abba, hogy hány száz, hány ezer élet ment tönkre eddig a járvány miatt bekövetkező gazdasági válságban, és hány ezer család veszítette el az elmúlt hónapokban az anyagi biztonságát.

Talán hamarosan újra kinyílhat a világ, és megszűnhet a lehúzott rolók, bedeszkázott üzletek, üres teraszok, éttermek sivár korszaka. Addig is, amíg ez megtörténik igyekszünk segítséget nyújtani a kerületben működő vendéglátóhelyeknek, vállalkozásoknak. Erről szól az önkormányzat “A helyi az érték” programja.

Ez a program apró, de fontos segítség. Egyrészt azt jelenti, hogy egyszeri alkalommal ingyenesen, majd pedig egyedi megállapodás révén rendkívül kedvezményesen biztosítunk megjelenési lehetőséget a kerületi vendéglátóhelyeknek a Tizenötödik című, megújult kerületi újságunkban, valamint az önkormányzat weboldalain. Az egyszeri ingyenes megjelenés biztosításával az a célunk, hogy a vendéglátósok és a vendégek kapcsolatban maradhassanak egymással. Így talán könnyebb lesz az újranyitás is.

A XV. Kerület Önkormányzata és az XVMédia Kft. 2021. március 4-ig várja azoknak a kerületi vendéglátóhelyeknek jelentkezését, amelyek vállalnak Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán házhoz szállítást vagy éppen elviteles kiszolgálást biztosítanak. Néhány mondatos bemutatkozásukat elérhetőségeikkel együtt egyszeri alkalommal ingyenesen megjelenítjük márciusban a Tizenötödikben, valamint folyamatosan a regi.bpxv.hu oldalon.

Kérjük, hogy rövid bemutatkozásukat, elérhetőségeiket küldjék el a polgarmesterikabinet@bpxv.hu e-mail címre!

Legyenek jó lokálpatrióták, akik együtt nagyszerű és összetartó közösséget építenek. Ne feledjék: a helyi az érték. Más most nem számít!

(bk)