Menu

Népdaléneklési verseny a Kolozsvárban

2006.11.26.

Az elmúlt héten csütörtökön a Kolozsvár Általános Iskola épületében zajlott az alsó tagozatos kerületi népdaléneklési verseny, melynek az intézmény harmadik alkalommal ad otthont.

A megmérettetést az idei évben Bartók Béla születésének 125. évfordulója tiszteletére rendezte az iskola, melyre a kerület kilenc oktatási intézményeiből érkeztek a versenyző gyerekek a tanító nénik és az érdeklődő szüleik társaságában, hogy a zsűrinek (Németh Endréné, az Apáczai Kiadó ének tankönyvszerzője, Zsoldos Béláné, a XV. kerületi ének munkaközösség vezetője, Nádai Miklósné, a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda elnök-igazgatója, ének szakos tanár, Csonka Boglárka, a Bihari Néptáncegyüttes oktatója, Mészáros Márta ének szakos tanár) megmutassák csengő hangjukat.
A tizenhét lelkes kisdiák két-két magyar népdallal készült erre a napra. A gyerekek alapos felkészülését bizonyította, hogy a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, ám senki sem távozott el üres kézzel.
A díjazottak az Apáczai Kiadó (könyvek) és a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda (gravírozott golyóstoll, csokoládé és oklevél) ajándékait vehették át, míg az iskola a felkészítő tanároknak az iskola emblémájával ellátott esernyővel kedveskedett. A többi versenyző pedig ajándék tollal és oklevéllel a kezében, szép magyar népdalokkal és a közös éneklés élményével a tarsolyában vidám hangulatban indult haza.

Végeredmény:
1-2.osztályosok:
I. Kovács Tímea (Kolozsvár NOK)
II. Ruszkai Petra (Hartyán NOK)
III. Kiss Olivér (Károly Róbert Általános Iskola)

3-4. osztályosok:
I. Szatmári Kornélia (Szent Korona Általános Iskola)
II. Károlyi Renáta (Kolozsvár NOK)
III. Karádi Ákos (Száraznád NOK)