Menu

Ideiglenes rendelési rend a Hősök úti problémák miatt

2021.02.15.

Bízunk abban, hogy február 22-én visszaáll a régi rend és a Hősök úti háziorvosi rendelő betegei a megszokott helyen találkozhatnak orvosaikkal.

Ahogy korábban tájékoztattuk Önöket, 2021. február 9-én reggelre, kivitelezési hiba miatt, beázott a felújítás alatt álló Hősök úti orvosi rendelő. Cserdiné Németh Angéla polgármester még aznap intézkedett, hogy a kárelhárítási munkálatok azonnal elkezdődhessenek annak érdekében, hogy az orvosok minél előbb tudják fogadni a betegeiket, a megszokott helyen. A kivitelező eredeti ígérete szerint 2021. február 16-án reggelre az épületnek olyan állapotban kellene lennie, hogy ott a rendelések elkezdődhetnek. Az elmúlt héten, hétvégén több alkalommal is járt a polgármester helyszínen, hogy a saját szemével kövesse a javítások előrehaladását, valamit egyeztessen a kivitelezővel.

Sajnos a mai napon kiderült, hogy az épület nincs még olyan állapotban – nem száradt ki –, hogy a rendelések megkezdődhessenek, ezért a kerület vezetője egyeztetést folytatott az érintett orvosokkal, valamint a műszaki szakemberekkel. A megbeszélésen elhangzott, hogy a helyreállítási munkákat 2020. február 21. napjára tudja a kivitelező befejezni. Így a rendelés 2021. február 22-én reggel 8 órakor újra elindulhat, ekkor lehet a rendelőben újra fogadni a betegeket.

Tájékoztatjuk a kerület lakosságát, hogy az épületben ezen a héten sor kerül az érintésvédelmi vizsgálatra, a tisztasági festésre majd a higiénés takarításra, rendrakásra. A kivitelező az okozott kárért helytáll, annak költségeit viseli.

Az érintett háziorvosoknak és fogorvosoknak addig is biztosítja a kerület a lehetőséget, hogy egyéb rendelőkben – Zsókavár úti háziorvosi rendelő, Őrjárat úti háziorvosi rendelő, Rákos úti háziorvosi rendelő és szakrendelő, Bezsilla utcai rendelő – ezen a héten, igény szerint rendelhessenek. Ezzel a háziorvosok és fogorvosok egy-egy kivétellel nem éltek. Dr. Mateisz Erzsébet háziorvos betegeit ideiglenesen a Zsókavár úti háziorvosi rendelőben, Dr. Fedorkó István fogorvos betegeit a Rákos úti szakrendelőben fogadják ideiglenesen, ezen a héten.

Bízunk abban, hogy jövő héten visszaáll a régi rend és a Hősök úti háziorvosi rendelő betegei a megszokott helyen találkozhatnak orvosaikkal. Kérjük addig is együttműködésüket, megértésüket és türelmüket.

(bk)