Menu

Erzsébetek, Katalinok, Jolánok

2006.11.19.

Ha november, akkor ismét jeles napok várnak ránk: hiszen többek között az Erzsébetek, Katalinok, Jolánok is most ünneplik névnapjukat a Jenők, Mártonok, Andrások mellett.

Az ünnepeltek kitüntetett figyelmet kapnak: a kerületben is számos rendezvény kapcsolódik az e neveket viselő hölgyekhez.
Így pénteken ünnepelte az Egészségmegőrző Egyesület a Közéleti Házban a Bözsiket és Zsókákat, a Katákat és Katicákat, a Jolikat és Jolánkákat. Benedek Terike, az egyesület vezetője pedig nemcsak szűk körben szerette volna emlékezetessé tenni ezt az ünnepet, hanem meghívta szülőfalujának, Nagykállónak is a nyugdíjasait, akiket elkísért a polgármester asszonyuk is. Rajtuk kívül Albertirsáról, Gödöllőről is érkeztek idős emberek, akik jó hangulatban tölthették el a délutánt. Percek alatt ?terülj, terülj asztalkám? várt mindenkit, s a jó disznótoros, a házi sütemény és házi bor, valamint a pálinka is az asztalra került. Hajdu László polgármester pedig jól megforgatta egy-egy táncra a hölgyeket miután minden ünnepeltet és jelenlévőt köszöntött. A tombola, mint minden összejövetelükön, itt sem maradt el, s sokan vihettek magukkal kisebb-nagyobb ajándékot a sorsolást követően.
Az Erzsiket azonban máshol is kellemes programok várták ezekben a napokban. Szombaton este a Pestújhelyi Közösségi Házban volt Erzsébet-bál, ahol élő zeneszó és egy kellemes vacsora mellett tölthették el együtt az estet az ünnepeltek és hozzátartozóik.
A kerület legnagyobb Erzsébet- és Katalin-báljára azonban még egy pár napot várni kell. November 25-én azonban hagyományosan az ANNO programsorozat keretében a Csokonai Művelődési Ház ad otthont a nagyszabású programnak. Ez az a bál, ahonnan senki nem hiányozhat, aki egy kicsit is a kerület életében részt vesz. Lesz természetesen polgári kaszinó, svédasztalos vacsora, és a báli hangulatot élő zene teszi teljessé.