Menu

Megújult a Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat épülete

2021.02.05.

Befejeződtek a Kontyfa utca épület felújítási munkálatai.

Gráczer Irma az  Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) igazgatója mutatta be a hivatalos átadón az Önkormányzat vezetőinek a felújított Kontyfa utcai épületet.  A hajléktalan ellátásnak is helyet adó létesítményt teljesen modernizálták. A közel 95 millió forintos beruházás során kialakítottak egy konyhát, egységes padlóburkolatot helyeztek le, az elektromos kábelek, vezetékek továbbá a vízhálózati csövek cseréje is megtörtént. Korszerűsítették a fűtési rendszert, valamint a csatornahálózatot is renoválták. Energiatakarékos világítótesteket telepítettek, továbbá új nyílászárókat, kézmosókat, wc kagylókat is  felszereltek. Az ingatlan részét képző 2017 óta működő Demenciával élőket Segítő Szolgálat telephelyének részlege, és az idős klub terei is átalakításon estek át. A modern és komfortosabb helyiségek új bútorokat és háztartási műszaki eszközöket is kaptak. A korábbi szociális konyha helyén egy rendezvénytermet is kialakítottak. A felújítás 2020 október elejétől december végéig tartott. A szolgáltatásokat a tervek szerint 2021 február 8-tól vehetik újra igénybe a rászorulók.

„Kerületünk nagy gondot fordít arra, hogy a hajléktalanokat, akiknek nincs fedél a fejük felett, legalább olyan mértékben tudjuk segíteni, hogy az ellátásukban, a nappali létükben, a melegedést, a tisztálkodást, a létszükségleteket tudjuk segíteni. Ezt most modern körülmények között valósulhat meg” – mondta el Tóth Veronika alpolgármester.

„Hisszük, hogy mindenkinek joga van az emberhez méltó életre, az emberséges támogatásra. Ha viszont a kormány elveszi a pénzünket, nem jut forrás majd például ilyen fejlesztésekre sem. Erről szól ez az évünk, na meg arról, hogy nem hagyjuk magunkat. Összekapaszkodunk, és a legnagyobb bajban is a holnapot építjük!”  – olvasható Cserdiné Németh Angéla Facebook bejegyzésében.

Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat

Cím:
1156 Budapest, Kontyfa utca 3.
Telefon: +36 1 416 0733, 418 3315
E-mail: melegedo@eszixv.hu
Webcím: http://www.csaladsegito.eszixv.hu
Vezető: Százné Orosz Krisztina egységvezető
Vezető elérhetőségei:
1156 Budapest , Kontyfa utca 3.
Telefon:
+36 1 416 0733, 418 3315
Fax:
+36 1 416 0733, 418 3315
E-mail:

A Bp. XV. kerületben életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan személyeknek nyújt szolgáltatásokat. Segítenek az álláskeresésben, a szálláskeresésben, az iratok pótlásában, a szociális ellátásokhoz való hozzájutásban, valamint az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben.

Az Utcai Gondozó Szolgálat az utcán élő hajléktalanok által lakott területeken utcai szociális munkát végez.

A Téli Krízis időszakában a Nappali Melegedő a hét minden napján várja az igénybe vevőket.

 

 

(D.I.)
Fotó/ Videó: XV Media | Vargosz