Menu

Mindenkinek joga van a fejlődő, tiszta kerülethez!

2021.02.04.

„A Fidesz egyszer már megpróbálta tönkre tenni a kerületünket. Közös összefogással és a kerületben élőkkel együtt megakadályoztuk ezt. Most újra erre van szükség” – jelentette ki csütörtöki online sajtótájékoztatóján Tóth Imre alpolgármester.

„A Fidesz által folytatott politikai bosszúhadjárat ellenére sem adjuk fel, ezért is döntöttünk úgy, hogy a hogy a kerületi fejlesztések a járvány ellenére sem állhatnak le. Mindenkinek joga, hogy egy fejlődő, tiszta kerületben élhessen. Az ez évi költségvetésben forrást biztosítunk a Hősök úti két orvosi rendelő épületének, részben fővárosi, részben saját forrásból történő felújítására. Szintén a Fővárossal közös beruházásban megvalósulhat a TÉR-KÖZ pályázat is. További kerületi utak és járdák, zöldfelületek felújítását is tervezzük ebben az évben. Továbbra is vannak terveink, álmaink” – jelentette ki Tóth Imre alpolgármester csütörtökön tartott online sajtótájékoztatóján. A Mindenki a Tizenötödikért-frakció vezetője emlékeztetett, Orbán Viktor és kormánya 2019. október 13. óta folyamatosan bünteti azokat a kerületeket ahol a Fidesz csatát vesztett, így a XV. kerületben élőket is. Ez jelenleg azt jelenti, hogy a kormányzati elvonások miatt 2021-ben naponta 9,6 millió forintot, összesen 3,5 milliárd forintot vesznek el az itt élőktől.

„Bajban ismerszik meg a barát – mondja egy régi, de ma is igaz közmondás. Szomorú, hogy ma az egész országot sújtó bajban a Fideszre, és a Fidesz által vezetett kormányra továbbra sem számíthatunk. A helyi Fideszes képviselők munkája az önkormányzat támadásában és a kötelező kormánypropaganda ismételgetésében ki is merül” – mondta az MSZP politikusa. Hozzátette, az itt élők emlékeznek még 2019-re, amikor „a Fidesz egyszer már megpróbálta tönkre tenni a kerületünket.” „Közös összefogással és a kerületben élőkkel együtt megakadályoztuk ezt. Most újra erre van szükség” – zárta mondandóját az alpolgármester.

„Az elmúlt 11 év, azaz a NER kormányzása az önkormányzatok kifosztásáról, hatásköreik elvonásáról szólt. 2020-ban ez a tendencia azzal folytatódott, hogy a koronavírus-járványra hivatkozva újabb támadást intéztek az önkormányzatok ellen” – jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke. Elmondta, a szocialisták célja az, hogy a lakosság minél kevesebbet érzékeljen az önkormányzatok elleni kormányzati támadásból.

(Cs.B.)