Menu

Egészségnap a Hartyánban

2006.11.10.

Minden évben ősszel egy-egy téma köré csoportosítva szervezik meg a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ pedagógusai egészségnapi rendezvényeiket.

Idén erre az egész napos program-kavalkádra november 11-én, szombaton 9-13 óra között kerül sor. Természetesen minden évfolyam minden diákja valamilyen formában részt vesz a programokon, melyek közül válogatni sem könnyű.
Amíg ugyanis az alsó tagozatos gyerekek sportversennyel, akadályversennyel, filmvetítéssel és főzőversennyel töltik a délelőttöt, addig a felsősök sem unatkoznak. Sőt, számos előadást hallgathatnak meg, s egyéb programok közül válogathatnak.
Az ötödik és hatodik évfolyamosok Juhász Anett kriminálpszichológus előadását hallgathatják meg korunk veszélyeiről: az alkoholfogyasztás valamint a dohányzás ártalmairól. A hetedik évfolyamosoknak Kardos Ervinné védőnő tart interaktív előadást az
elsősegélynyújtásról. A legnagyobbak, a nyolcadik osztályosok pedig egy drogelőadáson töltött perceket követően egy szerepjátékba rejtett beszélgetést tart Bajer Ferenc és kortárssegítő csapata Ne veszítsd el a fejed – éld az életet! címmel. A programok azonban nem érnek mindezzel véget, hiszen minden osztály részt vesz szendvicskészítő-, sport- és rajzversenyen, illetve többek között fakultatív programként Koczok Márta pszichológus relaxációs foglalkozást vezet az érdeklődő diákoknak, Tihanyi Dóra gyermekvédelmi szakember „Veszélyes övezet” címen mutatja be a fiatalokra leselkedő veszélyforrásokat, illetve a gyerekek kipróbálhatják a kerekesszékes közlekedést, ellátogathatnak a
teaházba, képkiállítást tekinthetnek meg gyermekrajzokból „Csomó” címen.
A program képes beszámolóját pedig a rendezvényt követően tekinthetik meg itt a honlap olvasói.

Kapcsolódó cikk: