Menu

Három alpolgármester segíti a munkát

2006.11.08.

Ahogy már a korábbiakban beszámoltunk róla, október 11-én megalakult a következő ciklusra az új önkormányzati képviselő-testület, s ezen az ülésen egy alpolgármester, Gyurcsánszky János megkapta a bizalmat a következő időszakra is a testülettől. A másik két alpolgármesterjelölt azonban nem kapta meg a kellő számú szavazatot.

Az október 30-i rendkívüli testületi ülésen ismét napirendre került az alpolgármesterek személyére szóló szavazás, ám ezen az ülésen sem született eredmény. A jelenlévő 27 képviselő közül Király Csabára tizenhárman igennel, hárman nemmel szavaztak, s 11 érvénytelen szavazat érkezett; dr. Pálinszki Antalra tizenhárom igen ellenében ketten szavaztak nemmel, 12 szavazat érvénytelen volt.
November 3-án ismét rendkívüli testületi ülés volt, amikor is a Szavazatszámláló Bizottság (elnök: Varga Imre, tagok: Báder György, Tóth Imre) a beérkezett szavazatok alapján hirdette ki a végeredményt. E szerint 18 képviselő vett részt a szavazáson: mindkét jelöltre 15 igen szavat érkezett, míg három képviselő szavazata érvénytelen volt. A szavazatok alapján így az elkövetkező időszakban Gyurcsánszky János mellett dr. Pálinszki Antal és Király Csaba is alpolgármester lett.