Menu

Ha november, akkor ANNO művészeti hét

2006.11.06.

Ismét eltelt egy év- állapíthatjuk meg röviden. Hiszen nem is volt oly rég, amikor az ANNO tavalyi programjaira készültünk: s közösen ünnepeltük a művészet minden ágát a kerület művelődési intézményeiben Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán.

S néhány napon belül máris az ANNO 2006 programjaira látogathatunk. De mi is vár ránk? A programokra Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Központ igazgatója invitál mindannyiunkat.

-Az idén tíz éve, hogy a Csokonai Művelődési Központ ANNO 1996 címmel egy hetes művészeti programsorozatot rendezett. A kerület városrészeiben a közönség körében egyhangú sikert aratott a nagyszámú, műfajilag változatos rendezvénysorozat. A pozitív fogadtatás bátorított bennünket, hogy évről évre novemberben egy hét-tíz nap időtartamú, 15-20 rendezvényből álló művészeti rendezvényt szervezzünk a kerület kultúra kedvelő polgárai számára.

Az ANNO az elmúlt évek alatt számon tartott és sokak számára várt, hagyományos „összművészeti fesztivállá” vált. A programok között minden korosztály, a gyermek és az idős korú közönség is megtalálja az igényének megfelelő produkciót. Műfajilag is széles spektrumú a programkínálat, kiállítások, gyermek és felnőtt színházi estek és különféle koncertek egyaránt megtalálhatók az aktuális műsorfüzetünkben. Ebben az évben újra rendezünk a körünkben élő, dolgozó hivatásos képző- és iparművészek munkáiból, a műgyűjtők kedvére aukciót is.

Programunkban kiemelkedő figyelemre tarthat számot Urbán Katalin énekes előadóművésznő (Bojtor Imre elhunyt díszpolgár felesége) 75. születésnapját ünneplő gálaest, melyen hazánk valamennyi híres nótaénekese fellép. Sokadszor érkezik vendégjátékra a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata is, két előadást mutatnak be az idén. Több népzenei, és klasszikus zenei koncert is várja közönségét, fellép a Debreceni Sonus Ütőegyüttes, a Gépfolklór együttes. Cseszka Editre emlékeznek a valamikori tanítványokból alakult kórusaink, több gyermek előadás és kiállítás is fogadja az érdeklődőket.

Méltán országos hírű reklámanyagaink az idén Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikus művésznek köszönhetően (kerületi lakos) műveivel illusztrálva kerülnek az utcára?

A 22 rendezvény hat helyszínen a kerületi Önkormányzat támogatásával kerül megrendezésre. A programok közül tíz díjmentesen látogatható, ám a belépőjegyek árait is törekedtünk a kifizethetőség határán tartani. Többségük jelképes áron látogatható.

Az ANNO művészeti hetet Hajdu László polgármester úr nyitja meg 2006. november 18-án 18 órakor a Csokonai Művelődési Házban- mondta Tóth Lajos.