Menu

Elhunyt Brettnerné Patay Mária

2021.01.11.

A XV. kerület díszpolgára 90 éves volt.

2020. december 23-án, életének 90. évében elhunyt Brettnerné Patay Mária, akinek 2002-ben adományozott díszpolgári címet az önkormányzat.

Brettner Ferencné 1946-tól 1985-ig folyamatosan a XV. kerületi Tanács dolgozója volt. Különböző munkaköröket töltött be, kiemelkedő tevékenységet végzett a Terv és Beruházási Osztály vezetőjeként. A beruházások mellett bonyolítási feladatokat is ellátott osztályával és ezzel jelentős megtakarítást ért el a kerület számára. A 80-as évek szigorú gazdasági feltételei és a szűk kivitelezési kapacitás ellenére kiváló szervező munkájával biztosította, hogy a tervezett beruházások és karbantartási feladatok megvalósuljanak. A kerületben végzett gáz- és csatornaépítés szervezését példamutatóan végezte.

Magas szintű szakmai ismerettel rendelkezett, melyet a munkája során kiválóan hasznosított. Kiemelkedő teljesítést nyújtott az ötéves és éves tervek kidolgozásánál, a kormányhatározatban előírt óvodaépítési program kerületi megvalósításában is.

Brettnerné Patay Mária végső búcsúztatására 2021. január 14-én 14 órakor a Rákospalotai Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban kerül sor.

(Cs.B.)