Menu

A 15 éves Külvárosi Tankör könyvtárral bővült

2006.10.22.

A napokban programsorozattal ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a Külvárosi Tankör Középiskola, melyen belül október 17-én könyvtáravatóra is sor került.

A könyvtárról Katulic László, az iskola egyik vezetője mesélt:
-Elhatároztuk, hogy csinálunk egy külön helyiséget, ahol csak szakkönyvek és
kézikönyvek vannak. Ezek a kézikönyvek arra szolgálnak egyrészt, hogy ne kelljen könyvtárba menniük a kiegészítő anyagok megkeresése érdekében a diákoknak. A másik oka a könyvtárszoba nyitásának pedig az volt, hogy félre tudjon vonulni a diák, le tudjon ülni, nézelődni, lapozgatni képeskönyveket, művészeti könyveket, amikor ideje engedi.
A könyveket különböző helyekről kaptuk, illetve a saját könyvtárunkból hoztunk ide, de voltak szülők, barátok, akik felajánlottak néhányat. Legutóbb pedig Hajdu László polgármester ajánlotta fel, hogy vásárolhatunk tíz darab kézikönyvet a könyvtárunkba. Tehát nem a szépirodalmi könyveket fogják nálunk a diákok megtalálni, de természetesen bevihetik a saját könyvüket és olvashatják itt azokat is. Az állomány folyamatosan bővíthető lesz. A szobát szépen berendeztük régi és új bútorokkal, így most már csak a könyvek használóit várjuk- mondta a vezető az ünnepélyes átadást követően, melyen az iskola vezetése mellett a diákok, Hajdu László polgármester és Tóth Lajos a Csokonai Művelődési Központ igazgatója is részt vett. Az avató szalagot pedig a polgármester vágta át.

Kapcsolódó cikkek