Menu

Pályázatot írt ki a főváros az udvarok zöldítésére

2021.01.06.

Társasházak és lakásszövetkezetek nyerhetnek el a belső udvarok zöldítésére vissza nem térítendő pénzbeli támogatást.

A nagyvárosok nagyfokú beépítettsége adottság, de a lakóházak sokszor elhagyatott, alulhasznosított, kihasználatlan belső udvarai sokszor egyedüli lehetőséget jelentenek a zöldfelületi fejlesztésre,  szabadtéri rekreációs lehetőséget nyújtó zöld terek kialakítására, a közösségi életre. Ezt a lehetőséget számos európai nagyváros mellett Budapest is felismerte, ezért a Fővárosi Önkormányzat ​ÉGIG ÉRŐ FŰ címmel udvarzöldítési pályázatot hirdetett meg decemberben a társasházak, lakásszövetkezetek számára a belső udvarok zöldítésére.

A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: bruttó 30 000 000 Ft, amelyből 800.000-2.000.000 Ft vissza nem térítendő pénzbeli támogatást is elnyerhetnek a pályázók.

A támogatás belső udvarok felújítási- és megújítási munkáira, a szükséges műszaki vizsgálatok, tervezési munkák, növényzet telepítése, földmunkák, alapanyagok, köztéri elemek készítésére, kész bútorok beszerzésére, kerti szerszámok beszerzésére, bérlésére, növényorvosi, favédelmi munkák elvégzésére nyerhető el.

További információk a budapest.hu-ról itt érhetők el.

A pályázat kiírása itt található meg. A pályázati adatlap ide kattintva érhető el.

(Cs.B.)

Fotó: Bartha Dorka/enbudapestem.hu