Menu

Irodalmi folyóirat mutatkozott be
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.10.09.

Ahogy már megszokhattuk, minden hónap első csütörtökén a Krúdy Kör programja várja az érdeklődőket a FSZEK Eötvös utcai Könyvtárában. Október 5-én a program keretében a Magyar Jövő irodalmi folyóirat mutatkozott be.

Kanizsa József, a Krúdy Kör titkára a folyóirat bemutatása előtt felhívta a figyelmet Mészáros Zsuzsa és Cserny Timi festőművészek kiállítására, majd Maczó Jánossal megemlékeztek az aradi vértanúkról. A rövid emlékezés után Kanizsa József felkérte Laczkó András főszerkesztőt, hogy mutassa be a folyóiratot, aki örömmel mondta el, hogy 14 éve jelenik meg az olvasók örömére és minden számot előre meghatározott tematika szerint állít össze a szerkesztőbizottság.
-Az elmúlt években kitekintés is volt, a környező országok irodalmából állítottak össze műfordításokat, így az ez év első számban lengyel irodalom jeles képviselőitől Cséby Géza fordításában jelentek meg írások. A jelen számnak éppen az aktualitást adó ’56 ötvenedik évfordulója adta, sőt annyi anyag érkezett be a laphoz, hogy még a következő számban is jelennek meg ötvenhatos írások, visszaemlékezések – mondta a szerkesztőbizottság elnöke, Maczó János, aki mindehhez hozzátette, hogy egy törzsírógárda segít be a folyóirat értéket adó tartalmának megírásához, összeállításához.
Ezután Dénes János beszélt ötvenhatról, illetve egy rövid visszaemlékezés után részletet olvasott föl az Önéletrajzi kötetéből. A bemutatkozás után Kanizsa József saját őszi témájú gyermekverseivel kötötte le a gyermekek, diákok figyelmét. A nagyon jó hangulatú bemutatkozás mind a közönség és diákok számára hasznos volt.

Kapcsolódó cikkek:





Képes beszámoló