Menu

Változás a közlekedésben

2006.10.05.

A BKV Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztálya nemrégiben szakmai javaslatot dolgozott ki Budapest közösségi közlekedési viszonylatain a zsúfoltság elkerülése érdekében illetve értékelte az egy évvel ezelőtt bevezetett éjszakai hálózat eddigi tapasztalatait.

Ennek megfelelően már bevezették illetve bevezetésre kerül némi módosítás, amelyek közül több érinti a XV. kerületet is:
-A 96-os gyors autóbusz zsúfoltságának enyhítésére október 2-a óta elindult a 96A gyors betétjárat. Ez a járat Újpalota, Szentmihályi út- Újpest Városkapu között közlekedik a gyors 96-os járattal összehangolva. A betétjárat indításával a 20-as, 104-es illetve a gyors 170-es autóbusz is tehermentesíthető.

A szakmai javaslat arra is kitér, hogy a 950-es éjszakai járat minden második menete egészen Rákospalota, Székely Elek utcáig közlekedne november 3-tól kezdődően. Meghosszabbítás esetén a Kossuth utcáig közlekedő járatok ellenkező irányban fordulnának vissza annak érdekében, hogy a Kossuth utcánál közös peronos megállóhelyet lehessen kialakítani.
Ezzel párhuzamosan a jelenleg a Bosnyák térig közlekedő 979-es autóbusz a Csömöri úton keresztül Újpalota, Nyírpalota utcáig kerül meghosszabbításra- egyelőre kísérleti jelleggel. Ennek célja, hogy az utasforgalmi tapasztalatok birtokában hat hónap múlva értékeljék az új hálózati elemmel bővült Újpalota 2 viszonylatos éjszakai tömegközlekedés kiszolgálását.