Menu

Hatvan éve kézen fogva

2006.10.04.

Szeptember 29-én családi körben erősítette meg Halmai Antal és felesége Kati néni a hatvan évvel ezelőtt kötött házasságát.

1946. szeptember 29-én kötötte egymáshoz az életét Bátaszéken Anti bácsi és Kati néni. Azonban rövid idő után Sopronba, majd Budapestre kerültek. Ennek oka az volt, hogy Anti bácsi a MÁV-nál dolgozott, így ahol ő munkát kapott, oda követte a felesége. Azonban az elmúlt több mint ötven éve már itt a kerületben élnek. Két fiúk: Antal és Attila már ideszülettek. Anti a vasútnál dolgozik jelenleg is, míg Attila szakácsként tevékenykedett az elmúlt években.
Kati néni élete szintén szorosan kötődik a kerülethez, ugyanis sok kisgyerek óvó nénije volt először a Rákos úti, majd a jelenlegi Ozmán téri (akkori Testvériség téri) óvodában. S mivel véletlenek nincsenek, Kati néni házasságkötésük napján töltötte be a 20. életévét, így most 2006-ban ezen a napon lett 80 éves. Férje, Anti bácsi szintén jó egészségnek örvend, ő a nyáron volt 82 éves. S bár nem túl sok férfi hódol a kézimunkázásnak, ő nagyon szépen készít keresztszemes hímzést és gobelint is. Emellett cukrászokat megszégyenítő a sütéstudománya- s amint elmondta, a somlói galuskájának valóban nincs párja. Kati néni inkább varrogat, olvas, keresztrejtvényt fejt, s most ezen az igazán ünnepi napon szerettei körében tölthette a napot. Unokái közül Péter volt jelen, míg Orsolya, aki Németországban sebészorvos, sajnos, nem tudott eljönni. A dédunokákra azonban a dédszülők nagyon büszkék, hiszen ketten is vannak: Charlotte és Fabian, akik édesanyjukkal szintén Németországban élnek.
A gyémántlakodalmon az idős házaspár tanúja két fia volt. Mindannyiukat köszöntötte ezen a szép napon Hajdu László polgármester is, aki jó egészséget kívánt a következő évekre is a szépkorú házaspárnak.