Menu

A Kamarai Napok a kerületben kezdődtek

2006.09.28.

Háromnapos kulturális, szórakoztató műsor volt a Kamarai Napok keretében szeptember 22-24. között. A Nyírpalota utca-Szerencs utca-Pattogós utca által határolt parkban.

A programok már pénteken este táncversennyel és táncbemutatóval megkezdődtek, melyen a Dózsa György Gimnázium, a Jumpers és a Street Kids Company lépett fel, majd a hangulat fokozására a Digital együttes tartott utcabált. Az este tűzijátékkal ért véget.
Másnap már kora reggeltől egyre többen gyűltek össze?. az illatokra is, hiszen nyolc bográcsban főtt az ízletes étel az ?Arany fakanál?- díjért. Miközben az előkészületek folytak, először a Fogi Színház szórakoztatta a kisebbeket előadásával, majd a hivatalos megnyitóra is sor került, melyen a kerület nevében Hajdu László köszöntötte a 156 éves Budapesti és Kereskedelmi Iparkamarát, amely ezen a helyszínen tartotta a Kamarai Napok nyitórendezvényét, majd Tóth Imre, a BKIK tiszteletbeli elnöke mondott köszönetet, s üdvözült minden egybegyűltet. Szót ejtett arról is, hogy a Kamarai Napok programsorozat egészen október 13-ig tart, s a programoknak, melyek nagy része szakmai- több helyszín ad otthont szerte a fővárosban.
A főváros részéről Vajda Pál a főváros főpolgármester-helyettese köszöntötte a jelenlévőket, aki egyben a főzőversenyen a zsűri elnöki tisztét is ellátta.
Még mindig a megnyitó részeként az ?Alapítvány a Holnapért? és a BKIK tagcsoport közös pályázatának győztesei kaptak jutalmat.
A protokoll megnyitó részeként a BKIK tagcsoportja és az ?Alapítvány a holnapért? alapítvány közös pályázatának nyertesei vehették át jól megérdemelt jutalmukat 2×50.000 3×15000 és 3x 10000 .- Ft értékben. A pályázaton résztvevő diákok azok lehettek, akik az általános iskolai tanulmányaikat éppen most fejezik be, s szakmunkásnak jelentkeznek. Nekik kellett a kiírás szerint vállalkozás ismeretből, szakmunkás képzésből számot adniuk.
A megnyitó után estig folyamatosan láthattuk a színpadon a kulturális programot fellépőit: a Bab Társulatot, a Szilas Néptáncegyüttest, Tommy Wonder- énekest, hastánc bemutatót, Mini és Maxi humoristák duóját, a Szilvási Gipsy Folk Bandat.
Közben a főzőverseny díjkiosztójára is sor került.
A zsűri szerint első helyezett lett Szabó bá konyhája csapat Szabó László vezetésével, akik csülkös pacalpörköltet főztek, ám a többiek is kitűnő, ízletes eledeleket készítettek (Öreg kakasok (Szécsi István) (csülkös kakastöke pörkölt), Horgászok Százhalombatta (Potpisek Antal) (Halászlé), Újpalotai Tűzvarázs (tűzoltók) (Burgundi marhasült), XV. kerületi Önkormányzat (paprikás krumpli), Újpalotai Ízvarázs (gulyásleves), Németh Péter és csapata (borsos tokány), Kenedi csapat (pulykanyak pörkölt)). A különdíjat az Újpalotai Tűzvarázs csapat kapta.
Ezután pedig folytatódott a program nagyon jó hangulatban: Bangó Margittal és a Brillantin együttes koncertjével, majd az este lézershow-val ért véget, ám a vasárnapi nap is tartogatott igazi csemegéket.
A gyerekek reggel együtt énekelhettek Mikola Péterrel, majd a Budapesti Utcaszínház a Ludas Matyi című darabot mutatta be. Kora délután a Szabad Ötletek Színháza: A nevető XX. századot varázsolta elénk, majd Karda Beáta adott elő színvonalas produkciót.
A humorban szinte nem ismert határt Forgács Gábor színművész, aki még a szomorúbb arcokat is nevetésre irritálta. Ayala és Anita egy kicsit komolyabb témával rukkolt elő- a Drogtalanságra hívták fel dalaikkal a figyelmet. A többek között az ö nevükkel is fémjelzett CD nemrégiben látott napvilágot és minden iskolába ingyen jut el, hogy az osztályfőnöki órán is felhívják a figyelmet a ?szertelenség? fontosságára a pedagógusok.
Este a Nebo Funky koncertjével értek véget a Kamarai Napok kulturális programjai, ám a szakmai előadások, konzultációk az elkövetkező hetekben is folytatódnak, hiszen már ezen a helyszínen is volt lehetősége a vállalkozóknak kamarai tájékoztatókhoz jutniuk, felvilágosítást kapniuk.