Menu

Emlékplakettet kapott Lowescher Vilmos

2006.10.04.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 22-október 13. között Kamarai Napok programsorozat keretében ünnepli fennállásának 156. évfordulóját.

A rendezvénysorozat részeként szeptember 27-én Díszünnepségre került sor a BKIK Krisztina körúti központjában, melynek fővédnöke dr. Kóka János gazdasági miniszter
A program részeként Tóth Imre, a BKIK tiszteletbeli elnöke mondott köszöntőt, míg megnyitó beszédet tartott Petykó Zoltán, a BKIK elnöke. Egyed Géza, gazdaságfejlesztési szakállamtitkár „Támogatás és finanszírozás egy platformon – piaci elégtelenségek és kezelésük a kkv finanszírozásában” címmel tartott előadást, majd Petykó Zoltán és Egyed Géza átadta a Főváros Gazdaságáért-díjat, az Aranykéz Emlékplakettet, a BKIK Emlékplakettet, a BKIK Oklevelet, a Haltenberger Samu-díjat, Az év közlekedési vállalkozója-díjat.
A rangos díjak közül a BKIK XV. kerületi Tagcsoportjának elnöke, Lowescher Vilmos BKIK Emlékplakettben részesült. Az emlékplakettet kísérő oklevél tanúsága szerint az elnök úr „a kamara jelenébe és jövőjébe vetett töretlen hittel végzett kitartó tevékenységéért” érdemelte ki e jutalmat, melyhez a honlap olvasói nevében szívből gratulálunk.
A Díszünnepség utolsó részében „A Fővárosi Közmunkák Tanácsa Története; Hogyan épült Budapest?” című könyv második kötetének bemutatására került sor.