Menu

Az első év a holnapért!

2020.11.18.

Kiadványban számolt be az önkormányzat a választások óta eltelt egy év tapasztalatairól.

Minden XV.  kerületi háztartásba eljut az a kiadvány, amely az elmúlt egy év történéseiről, eredményeiről számol be. A 16 oldalas, színes kiadvány az egészségügy, a szociális és családi ügyek, a közbiztonság, a fejlesztések és beruházások, az átlátható működés, valamint a veszélyhelyzeti intézkedések témáin keresztül mutatja az önkormányzati működést a 2019-es választások óta.

„A választások óta eltelt első év minden szempontból különleges volt. Rendkívüli volt ez az esztendő, hiszen 2019 őszén minden eddiginél komolyabb felhatalmazást kaptunk. A kerületben élők elsöprő többségben azoknak szavaztak bizalmat, akik valóban Rákospalota, Újpalota és Pestújhely jövőjéért dolgoznak, és nemet mondtak az öncélú és kicsinyes bosszúpolitikára” – áll Cserdiné Németh Angéla bevezetőjében. A polgármester felsorolt néhányat az elmúlt év eredményeiből is: „Nagy lelkesedéssel indultunk el, az élet azonban alapjaiban változott meg a koronavírus-járvány kitörésével. Ennek ellenére beszereztük és munkába állítottuk a CT-gépet a Rákos úti szakrendelőben. A kerület északi részén készül a főgyűjtőcsatorna, ami ösztönözheti a lakásépítést és fejlesztési lehetőséget kínál a helyi cégek és vállalkozások számára. Elkészült a Nemzedékek parkja, átadtuk az M3 autópályán a zajvédő fal hiányzó szakaszát. Utakat, parkolókat újítottunk fel mindhárom városrészben. Kijelenthetjük, hogy jól haladunk az ígéretek megvalósításával.”

Cserdiné Németh Angéla ígéretet tett rá, hogy bár minden meglehetősen bizonytalan körülöttünk folytatják a megkezdett munkát, haladnak tovább a megkezdett úton.

A kiadvány itt érhető el lapozható PDF formátumban.

(Cs.B.)