Menu

A Tónus Csoport kiállítása

2006.09.19.

Szeptember 15-én Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Ház vezetője nyitotta meg a Tónus Csoport kiállítását a művelődési intézményben, amely szeptember 29-ig látogatható.

A Tónus Csoportot több mint hat évvel ezelőtt, 2000. júliusában alakították meg rajztanárok. Mindez nem véletlenül nyáron történt, ugyanis a pedagógusok a Munkácsy-díjas festőművész, Lóránt János vezetésével töltöttek el egy hetet Mezőtúron, a Takács tanyán található Alkotótelepen. Azóta minden év júliusában egy hetet a közös alkotó munkára fordítanak a csoport tagjai. Az idei nyáron ezeket a napokat Szigligeten töltötték el, s az itt született alkotásokból hoztak el egy válogatást most a Csokonai Művelődési Házba.
A kiállításon bemutatkozó alkotók: B. Gedeon Hajnalka (Salgótarján), Deli Júlianna (Jászapáti), G. Lóránt Lujza (Salgótarján), G. Poór Edit (Nagykáta), Kissné Kostelec Éva (Győr), Mihály Eszter (Mindszent), L. Nagy Mária (Jászberény), Sz. Bercsényi Éva (Budapest), Tóth Mária Anna (Budapest), V. Pócz Ilona (Jászberény).