Menu

Itt a kerületi rendelet a maszkviselésről!

2020.11.12.

Cserdiné Németh Angéla döntése értelmében csütörtöktől a XV. kerület belterületi közterületein és nyilvános helyein kötelező a maszkviselés.

Mint ismert, a kedd késő este kihirdetett kijárási korlátozással együtt elrendelték a közterületi maszkviselést is. A kormányrendelet szövege szerint a 10 ezer főnél nagyobb települések belterületén a polgármester által kijelölt közterületen, illetve nyilvános helyen kell hordani a maszkot hatéves kor felett. Sportoláskor, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a továbbra sem kötelező a maszkviselés.

November 11-én, szerdán Cserdiné Németh Angéla polgármester – az ismét kihirdetett rendkívüli jogrend alatti jogkörének megfelelően a képviselő-testület helyett eljárva – megalkotta azt az önkormányzati rendeletet, amely a kötelező maszkviselést szabályozza a XV. kerületben.

Ennek értelmében:

Budapest Főváros XV. kerület belterületi közterületein és nyilvános helyein, így különösen piacon, csarnokban, úton, utcán, parkolóban, játszótéren, kutyafuttatóban, dühöngőben, közösségi kertben, nyilvános illemhelyen a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben meghatározott módon kötelező maszkot viselni.

A rendelet eredeti szövege itt érhető el.

A rendelet november 12-én, azaz csütörtökön lépett életbe.

(Cs.B.)