Menu

Budai Péter emlékére
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.09.08.

Augusztus 28-án születésének 60. , halálának 2. évfordulóján Budai Péterre emlékeztek tisztelői a Szántóföld úti sporttelepen a II. Budai Péter Emléktornával, majd a Rákospalotai temetőben a kollegák, a fővárosi kerületi sportvezetők és a családtagok helyezték el a megemlékezés virágait a sportvezető sírján.

A Szántóföld úti sporttelepen található Budai Péter emlékkő mellett Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő tartott megemlékező beszédet, mely során elsőként üdvözölte a helyszínen megjelent Budainé Weszely Juditot, Budai Péter feleségét, valamint fiát, Budai Gergőt.
-Végtelenül jókedvű, kedves, szerény embernek tartottuk- mondta. Számíthattunk segítőkészségére, kiemelkedő szakmai tudására. Sohasem fáradt el, sok mindent magára vállalt. Szót értett minden munkatársával, legyen szó igazgatóról, sportolóról, sportvezetőről, diákról. Budai Pétert a sport területén önálló intézményként tartották számon, nevét fogalomként emlegették. Neve egybeforrt mindennel, ami a kerületben sport volt. Fővárosi és országos szinten is elismerték tudását, számítottak szakértelmére. Számos társadalmi megbízatása volt: többek között a Magyar Kempó Szövetség elnöke és az Iharos Sándor Közalapítvány kurátora volt. Péter számos kitüntetést tudhatott magáénak (így többek között a XV. kerület Sportjáért plakettet, Budapestért-díjat)
Budai Péter halálával örökségül nekünk nemcsak a saját élő legendáját hagyta, hanem példát is adott arra, hogy a nehézségekkel jókedvűen és vidáman is megharcolhatunk. Péter emlékezetünkben tovább él.
A polgármester szavait követően kezdetét vette a II. Budai Péter Emléktorna, melyen közel 340 fő vett részt. Bemutatót tartott az 1FC Femina U17-es lány focicsapata, a Palota Röplabda SC utánpótlás lány röplabda csapata, a BLF Kosárlabda Klub fiú utánpótlás csapata, a Sportiskola SE fiú labdarúgói, a Kinizsi TTK lövészetből, dartsból, kézilabdázásból és petanqueból, míg a Fortuna Kushido Karate SE és az Újpalota SE karate bemutatóval készült.
A sportnapot követően a kerület vezetői, képviselői, a polgármesteri hivatal munkatársai, rokonok, barátok, a fővárosi kerületek sportvezetői a Rákospalotai temetőben virágot, s koszorúkat helyeztek el Budai Péter sírjánál.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló