Menu

Koronavírus: Nem kapnak adatokat az önkormányzatok

2020.10.22.

Cserdiné Németh Angéla polgármester közérdekű adatigényléssel fordult a XV. kerületért is felelős tisztifőorvoshoz.

2020. szeptember 30. óta semmilyen tájékoztatás nem kapnak  a polgármesterek a kormányhivataloktól, ami több szempontból is megnehezíti a dolgukat.

Cserdiné Németh Angéla polgármester közérdekű adatigényléssel fordult a XV. kerületért is felelős tisztifőorvoshoz. Facebook-oldalán megjelent bejegyzését változtatás nélkül közöljük:


„Kérem, egy megosztással segítsenek abban, hogy bemutassuk a valóságot: így „segíti”, „támogatja” a Kormány fővárosi hivatala a kerületi védekezést és tájékoztatást a második hullámban. Nonszensz!
Október 13-án levélben, közérdekű adatigényléssel kértem információt a kerületünkért is felelős tisztifőorvostól a Tizenötödik kerületi járványhelyzettel kapcsolatosan.
Arra kértem, hogy küldje el nekem, nekünk a kerületi koronavírussal fertőzöttek számát napi bontásban, az érintett kontakt személyek számát, a határt átlépő személyek számát, valamint a megbetegedettek és az azonosított betegek számát. Tettem ezt azért, mert 2020. szeptember 30. óta semmilyen tájékoztatás nem érkezett részünkre.

Válaszul kaptam ma kézhez is Sára Botond a Fidesz bukott józsefvárosi polgármesterének levelét, amelyben arról tájékoztat, hogy hiteles információhoz a központi honlapon juthatok. Kár, hogy a https://koronavirus.gov.hu/ oldal semmilyen olyan adatot nem tartalmaz, amit kértem, és ami érdemi segítséget jelentene a kerületben. Így mondjuk abban, hogy segítsünk azoknak, akik most egy jó ideig nem hagyhatják el az otthonukat, és egyedül vannak, nem tudják megoldani a bevásárlást, a gyógyszereik kiváltását. Elképesztő, arcátlan és nonszensz állapot ez. Abban csak reménykedem, hogy a Kormány másokkal szóba áll, másoknak érdemi segítséget nyújt, másokat ténylegesen tájékoztat.
A kerületben élőknek pedig üzenem: nincsenek egyedül.
A tavasszal felállított segítő, támogató rendszerünk továbbra is. Működik a Budapest Tizenöt alkalmazás, létezik a segitunk@bpxv.hu e-mail cím, megvan még a +36 80 203 804 telefonszámunk, és egyre bővülő funkciókkal üzemel a https://segitunk.bpxv.hu oldal is. Ha segítségre van szükségük, ne szégyelljenek kérni. Mi ott leszünk mindenki mellett, akinek szüksége van rá.
Mi segítünk. Mi vigyázunk Budapestre. Mi #MindenkireVigyázunk!”

 


https://www.facebook.com/nemethangelabp15/posts/2645334142447648