Menu

Kedvező tapasztalatok a kihelyezett ügyfélfogadáson

2006.08.22.

Még július közepén tartott kihelyezett ügyfélfogadást a Fővárosi Igazságügyi Hivatal Jogi Segítségnyújtó Szolgálata a XV. kerületi Polgármesteri Hivatalban.

Dr. Révész Péter, osztályvezető a honlap újságírójának érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy a július 11-ei kihelyezett ügyfélfogadás tapasztalatai kedvezőek voltak annak ellenére, hogy mindössze négy ügyfél kereste meg munkatársaikat.
-A tájékoztatás – amelyet a kerületi önkormányzat munkatársai szerveztek – kifogástalan volt, de nyilván a nyári időpont volt az oka a csekély érdeklődésnek. Ugyanakkor három határozatot is sikerült hozni, ami már jó eredménynek minősül. Az érintett és jövedelmi viszonyaik alapján rászorult ügyfelek közül egy személy életjáradéki szerződés megtámadása, egy másik hagyatéki ügyben, a harmadik pedig úgy nevezett üdülő-használati jog megszüntetésével kapcsolatos ügyében kapott határozatot.
Eddig három kerületben szerveztek kihelyezett ügyfélfogadást a szolgálat munkatársai ( a VII., a IV. valamint a XV. kerületben).
-Összességében pozitív tapasztalataink vannak és az őszi önkormányzati
választásokat követően – mivel a választásokig a polgármesteri hivatalok
munkatársai erősen leterheltek -folytatjuk akciónkat. Hivatalunknak négy jogi végzettséggel rendelkező munkatársa van és a „rendes” ügyfélfogadás, a levélben történő nagyszámú megkeresések intézése mellett hetente legfeljebb egy kihelyezett félfogadásra tudunk vállalkozni. Ugyanakkor ezt a lehetőséget a 23 fővárosi kerület közül 18, elsődlegesen a pesti és külső kerület jegyzőjének ajánlottuk fel- adott tájékoztatást dr. Révész Péter. Most, a nagy dél-budai metró-építkezés miatt ( a Fehérvári út megközelítése egyre nagyobb gondokkal jár, elsősorban az idősebb és mozgásukban korlátozott ügyfeleinknek ) még inkább aktuális újabb kihelyezett félfogadások szervezése.
Természetesen a heti „rendes” ügyfélfogadási időben ( hétfőn 9-13-ig, szerdán 13-18 óráig ) a XI.Hauszmann Alajos utca 1-3. alatti hivatalunkban változatlanul várunk mindenkit és levélben , illetve elektronikus úton is válaszolunk ügyfeleinknek. (Fővárosi Igazságügyi Hivatal Jogi Segítségnyújtó Szolgálata, 1519. Budapest, 112. Pf. 463.) Levélben, vagy a reveszp@kih.gov.hu e-mail címen érkezett megkeresésekre tájékoztatót és kérelem-nyomtatványt is tudunk küldeni.