Menu

Ismét sikere volt az „Ízözönnek”

2006.08.17.

A honlap olvasói bizonyára tudják, hogy a különböző helyszíneken megrendezendő főzőversenyeken a XV. kerület csapata mindig szép eredményeket ér el.

Az elmúlt hétvégén sem volt másképp. Amint a csapat „első kuktája”, Lowescher Vilmos, aki egyben a BKIK XV. kerületi Tagcsoportjának az elnöke is beszámolt róla, augusztus 13-án a XV. kerület testvérvárosában, Mosonmagyaróváron a város önkormányzatának szervezésében volt főzőverseny.
A XV. kerületi csapat igazán kitett magáért, hiszen a két főszakács (Gyurcsánszky János alpolgármester és Székely István vállalkozó) vezetésével a bográcsban készült „Ízözön” elnevezésű eledel az elsők között az első helyezést érte el. Azért az elsők között az első lett, mivel a versenyen induló összes csapat étke mindenkinek ízlett, még Stipkovits Pálnak, Mosonmagyaróvár polgármesterének is, így a kerületi csapat bográcsosa „csak” közülük emelkedett ki toronymagasan.
S bár a recept továbbra is titkos, annyit azonban a készítők elárultak, hogy pacal alapon készül, ám szükséges hozzá birkahús, marhalábszár, köröm és laskagomba is, melyből pörkölt készült.
A főzőverseny így sikerrel zárult, ám már a következő akadály leküzdésére készülhet a csapat, hiszen két hét múlva lesz a SzeptemberFeszt, ahol remélhetőleg ismét megkóstolhatja a közönség is a XV. kerületi csapat „ízözönét”.