Menu

Legszebb kertek, erkélyek, udvarok

2006.08.03.

Július második felében a polgármesteri hivatal Dísztermében vehették át megérdemelt díjaikat a „Virágos kerületért 2006” pályázat győztesei.
(képes beszámoló a cikk végén)

A hagyományos versenyen negyvennégyen pályáztak három kategóriában: A legszebb kiskert, előkert; A legszebb erkély; A legszebb udvar címért. Gyurcsánszky János alpolgármester a díjkiosztón elmondta, hogy a kertek, erkélyek, udvarok értékelése úgy történt, hogy a nevezést követően a hivatal illetékes osztályának munkatársai kimentek a helyszínre, megnézték és lefényképezték azt.

Ennek eredményeként az alábbi sorrend alakult ki, így ők vehettek át pénzjutalmat ( az első helyezett 100 ezer forintot, a II. helyezett 50 ezer forintot, a III. helyezett 30 ezer forintot):

Kert kategória:
I. helyezett: Szigeti Tibor (Litva utca)
II. helyezett: Huszár István (Nyírpalota utca)
III. helyezett: Baktai Károlyné (Árokhát utca)

Erkély kategória:
I. helyezett: Urbán Judit (Beller Imre utca)
II. helyezett: Árkos Lászlóné (Csillagfürt utca)
III. helyezett: Kunvári Magdolna (Kontyfa utca)

Udvar kategória:
I. helyezett: Molnár Viktor Óvoda (kapcsolattartó: Hajas Lászlóné)
II. helyezett: Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola (Kudett Magdolna)
III. helyezett: Micimackó Óvoda (Baracskai Éva)

A többi résztvevő emléktáblát, emléklapot és oklevelet vehetett át: így Bagdy Zoltánné és Kovács Gábor (Bocskai utca), Sódergödör lakótelep BM társasház (Rákos út), Soósné Somogyi Éva (Beller Imre utca), Mészáros Lászlóné (Zsókavár utca), Guzsik Sándorné (Naspolya utca), Guzsik Sándor (Tóth István utca), Takács Józsefné (Bercsényi Miklós utca), Dunber GYuláné és Dubner Gyula (Erdőkerülő utca), Lendl Lászlóné (Vácbattyán utca), Balogné Szigeti Annamária (Károlyi Sándor út), Bíró Józsefné (Szerencs utca), Tátrai Zoltán (Damjanich utca), Bantovics Ferencné (Aulich Lajos utca), Szolócsi Lajosné (Erdőkerülő utca), Kossuth NOK Régi fóti úti óvoda, Gál János (Rekettye utca), Podmaniczky Elekné (Molnár Viktor utca), Baker Károly (Erdőkerülő utca), Varányi Piroska (Rákos út), Balázs Nóra (Kossuth utca), Ferkai Tibor (Árvavár utca), Nagy József (Sódergödör ltp.), Medve Tibor (Csobogós utca), Farkas Andrea (Telek utca), Lukács Sándorné (Kőrakás park), Nick Róbert (Kőrakás park), Polgár Józsefné (Szilas park), Pálosi Lászlóné (Irány utca), Fritz József (Epres sor), Gregorits Ferenc (Kossuth utca), Jankovits István (Attila utca). A díjakat és az emlékokleveleket Hajdú László polgármester adta át.
A díjkiosztót követően a polgármester elmondta, hogy a kerületben 34 ezer 600 háztartást tartnak nyílván, s közülük csak negyvennégyen gondolták úgy, hogy indulnak a versenyen, s meg szeretnék mutatni kezük munkáját.
-Jó lenne, ha még többen neveznének a pályázatra, hiszen a kerület szebbítéséért a lakók tudnak a legtöbbet tenni- mondta, majd hozzátette, hogy jövőre is kiírják a pályázatot, s a kategóriákra várnak további javaslatokat.
-A kerület rendbetétele, szépítése nem ér véget ezzel a versennyel, ugyanis októberben, a tisztasági hónap keretében a hivatal a közterületeket tesszük rendbe a lakosokkal és intézményekkel közösen- mondta zárszóként Hajdu László.

Kapcsolódó cikkek:

Képes beszámoló