Menu

Újra lehet parkolni a Kolozsvár utcai piacnál

2020.10.05.

A lámpás kereszteződés megváltoztatta a környék közlekedését, ezért volt szükség a parkolóépítésre.

„A Drégelyvár utcai felüljáró felújításával kapcsolatos forgalomváltozások miatt itt lámpát építettek, emiatt az évek alatt megszokott parkolási lehetőség megszűnt a piacnál – mondta Gyurkó Dániel (Mindenki a Tizenötödikért), a 8-as választókerület képviselője a Kolozsvár utca és a Rákospalotai körvasút sor kereszteződésében, a piac melletti területeken, annak alkalmából, hogy átadták az elkészült parkolókat. – Számos lakossági bejelentés érkezett, ezért kezdeményeztem a parkoló kialakítását. A lehető leghamarabb orvosolni akartuk ezt a problémát, ezzel újra lehetőséget biztosítva a piac előtti parkolásra.”

A járdasáv döntött szegélyű átépítésével nyolc új parkolóhelyet alakítottak ki. A fejlesztésről Tóth Imre alpolgármester elmondta, a közlekedési szabályok miatt a lámpás kereszteződésben nem lehet az úttesten parkolni, ezért az új megállóhelyek az eddig járdára kerültek. A gyalogosok útját mostantól a piacon vezetik át. Tóth Imre azt is elmondta, hogy megvannak a tervek a piac megújítására. Szeretik a helyiek ezt a vásárlási lehetőséget, így megújulhat a Kolozsvár utcai piac mai igényeknek megfelelő átalakítása.

A munkálatokat a testület szeptemberi döntése értelmében a piacot üzemeltető CSAPI-15 Kft. finanszírozta az eredménytartalékából. A munkálatokat az önkormányzat cége, a Répszolg Nonprofit Kft. nettó 2,5 millió forintért végezte el.

(Cs.B.)

Fotó: Vargosz/XV. Média