Menu

Szurkolói ankét Rákospalotán
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.08.02.

A REAC vezetői időről időre összehívják szurkolóikat, hogy beszámoljanak az elmúlt időszak eseményeiről és természetesen beavassák őket a jövőre néző fontosabb döntésekbe.

Most nyáron a 2006/2007-es NB I-es bajnokság megkezdése előtt, július 25-én került sor erre a szurkolói ankétra, amelyet Moór Árpád elnökségi tag vezetett.
Elsőként Kutasi Róbert klubigazgató számolt be a csapat tagjai között történt változásokról, így arról, hogy mennyire fontos a korábbi értékek megtartása a csapatnál.
– Néhány játékosunktól barátsággal váltunk el, így Farkas Balázs Görögországban, a Volosz csapatánál próbál szerencsét, Németh Tamás a Soroksárhoz, Szirtesi Attila a Felcsúthoz, Horváth Tamás az Orosházához, Csopaki István pedig a Tatabányához ment, Nagy II Gábort pedig szintén a Soroksárnak kölcsönadtuk. A távozókat megpróbáltuk minőségi cserékkel pótolni, ezért elmondhatjuk, hogy posztokra igazoltunk olyan játékosokat, akik a klub alapelveit – a szakmai minőséget, a morális, emberi tulajdonságokat, a REAC szerény, de biztos gazdasági lehetőségeit, illetve a tisztességes, becsületes hozzáállást – elfogadják. Így került a keretünkhöz Illyés Dániel kapus (Újpest), Pusztai Olivér középső védő (Győr), Makra Zsolt védő (Győr) és Bozori Balázs támadó (Újpest, Kispest)- mondta Kutasi Róbert, majd Moór Árpád vette át a szót, aki elmondta, hogy a célkitűzések között szerepel többek között az, hogy a következő szezonban a REAC csapata a 8-12. helyen végezzen, s ezen belül a 10. helyet célozza meg.
Moór Árpád a helyszínen nemcsak elnökési tagként, hanem mint a REAC csapat egyik szponzorának, a XV. kerületi önkormányzatnak a képviseletében is részt vett, így szurkolói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a következő évi költségvetésbe szeretné betervezni a képviselő-testület a Budai II.László Stadion világítási problémájának megoldását, s így előreláthatólag villanyfény mellett bajnoki meccset csak a 2007/2008-as idényben tekinthetnek meg a szurkolók.
Urbán Flórián, a csapat szakvezetője a REAC bajnoki idényre való felkészüléséről beszélt, illetve értékelte a nyári labdarúgó-világbajnokság szakmai tapasztalatait is.
-A játékosok becsületesen és alaposan felkészültek a bajnokságra. Sajno, önhibájukon kívül azonban az edzőmeccsek során igazán nívós meccset nem játszhattak.
A VB-n szakkommentátorként tevékenykedő tréner a helyszínen tapasztaltakkal kapcsolatosan elmondta, hogy szakmai szemmel is nézte a világbajnokságot, és a tapasztalatait a REAC felkészítése során is megpróbálta kamatoztatni.
– Németországban megfigyelhető volt az egycsatáros játék és a biztonságra való törekvés. A legtámadóbb futballt a 4-4-2-es hadrendben felálló németek produkálták. Mi is valamennyi mérkőzésünkön ebben a szerkezetben futballoztunk. (A támadó szellemben futballozó REAC a Budaörsnek egyszer 6, majd 5, a Maglódnak 5, a Veresegyháznak pedig 11 gólt rúgott.)
A szurkolói ankét végén Bucsik István, a rákospalotai klub marketingigazgatója egy új kezdeményezésről számolt be, mellyel a szurkolókat, s ezen belül is a fiatalabbak szeretenék megtalálni.
– Az EverNet-tel közösen egy új játékot indítottunk: minden hazai mérkőzésünk előtt a szurkolók – elsősorban a fiatalabb korosztály tagjai – egy Playstation-bajnokságban vehetnek részt. A vállalkozó szellemű fiatalok nemcsak értékes nyereményekért játszhatnak, hanem a nagycsapat mérkőzését is ingyen tekinthetik majd meg. Ezzel a kezdeményezéssel a jövőben remélhetőleg még több szurkolót sikerül majd a lelátóra ültetnünk.
Elnökség döntés szerint a 15 hazai mérkőzésre, illetve a Magyar Kupa-mérkőzésre belépést biztosító éves bérlet ára marad 10.000.- forint a 2006/2007-es szezonban is, míg a törzsszurkolók igényét szem előtt tartva várhatóan az új bajnokságban a Széchenyi téri klubépületben juthatnak hozzá a klubszíneket (sárga-kék) magukon viselő ajándéktárgyakhoz a szurkolók.

Kapcsolódó hírek:


Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló