Menu

Északról délre, a XVII. kerületből északra
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.07.24.

Az elmúlt közel egy évtizedben az Észak-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokságnál -a legutóbbi években tűzoltóparancsnokként- dolgozott dr. Csizmadia Zoltán alezredes, aki június 1. óta a dél-pesti régió parancsnokaként tevékenykedik. Azóta a IV., XIII., XIV., XV., XVI. Kerület tűzeseteivel Zajtai Béla főhadnagy, a XVII. kerületi tűzőrség korábbi osztályvezető őrségparancsnoka foglalkozik.

A korábbi és az új parancsnok köszöntésére a félévet záró utolsó testületi ülés előtt került sor.
Dr. Csizmadia Zoltán parancsnoksága idején több száz tűzoltási, mentési akciót irányított (pl. a lakástüzek mellett az újpalotai Vásárcsarnoknál valamint a Szántóföld úton történt tűzesetet). Az elmúlt közel két hónap során már az új területén győződhettek meg munkatársai rátermettségéről, szakmai hozzáértéséről.
Az új parancsnok, Zajtai Béla főhadnagy 13 éve hivatásos tűzoltó, aki először a VIII. kerületben teljesített szolgálatot, s járta végig a ranglétra minden fokát. Parancsnokként azonban itt a XV. kerületben és a parancsnoksághoz tartozó térségben irányíthat először. Természetesen munkája során elődjéhez hasonlóan jó kapcsolatot kíván kialakítani a régióban élő lakossággal, a cégek és vállalatok valamint a kerületek vezetőivel is.
Az új vezető némi helyismerettel már rendelkezik, hiszen a régióban történt számos tűzeset elhárításában részt vett a korábbiakban is. Zajtai Béla fontosnak tartja egyrészt, hogy a térség vállalatai, cégei tűzbiztonságukat megismerjék, s ennek érdekében felkeresi őket, illetve egy nagyszabású gyakorlatot is szeretne szervezni. A másik terve szerint minden fórumot fel kíván használni ahhoz, hogy egy új tűzőrség kialakításának tervét napirenden tartsa.
A korábbi és a jelenlegi tűzoltóparancsnoknak is további sok sikert kívánunk munkájához!

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló