Menu

Sajtótájékoztató a testületi ülés után

2006.07.15.

A nyári szünetet megelőzően a képviselő-testületi ülést követően a kerület vezetőinek sajtótájékoztatója után Vizér Klára önkormányzati képviselő is tartott egy külön tájékoztatót a sajtó képviselői számára.

A tájékoztató elején Vizer Klára az előző napi testületi ülésen született döntésnek megfelelően a megválasztott, újraválasztott igazgatóknak, igazgatónőknek kívánt sok sikert az elkövetkező időszakra, valamint kellemes kikapcsolódást, jó nyaralást és feltöltődést kívánt a pedagógusoknak, óvónőknek, bölcsődei dolgozóknak, hiszen szükséges az ősszel rájuk váró munkához a kellő feltöltődés, pihenés.
Mint az ellenzék nevében örömének adott hangot azzal, hogy a majd mindenen testületi ülésen szóba kerülő szociális intézkedéseket, oktatással kapcsolatos döntéseket a támogatásukkal biztosították.
-Hiszen a kerület vezetése közismert a szociális intézkedéseiről és érzékenységéről, és az oktatásra is nagy hangsúlyt fektet. Örülünk, hogy a városvezetés döntéseit a szavazatainkkal támogathattuk. Nagy öröm számunkra, hogy a Dózsa Gimnázium a palettáját szélesíti, s ősztől nemcsak gimnázium, hanem táncművészeti szakiskola is lesz az oktatási intézmény.
A fejlesztéseket is az erőnkhöz mérten támogattuk az elmúlt négy év folyamán (épületek felújítása, szépítése, utcák szépítése, lakóépületek karbantartása), de természetesen ezen a területen még többet tehettünk volna- mondta. Néhány hónappal ezelőtt járultunk hozzá, hogy a kerület egy egymilliárd forintos hitelkeretet nyisson. Ezt mi időszerűnek tarjuk, sőt azt mondhatnám, már ezt korábban is megtehettük volna mindezt. Hiszen erről a polgármester úr is beszélt a testületi ülésen, hogy sok kerület már előttünk járt ebben. Sok vidéki város már többmilliárd forintos hitellel rendelkezik annak érdekében, hogy a fejlesztési célú terveit meg tudja valósítani. Reméljük, hogy ez az egymilliárd forint valóban olyan célt szolgál, amelynek az eredményét a kerület apraja-nagyja látni fogja- mondta, majd hozzátette, hogy sajnos, a kerület eddig nem nagyon jeleskedett az EU-s pályázatok terén: amely pályázatokon indult a kerület, ott sajnos, nem lett nyertes.
E szavakat követően pedig az Őrjárat utcai ingatlannal kapcsolatos eseményekről esett szó, melyről László Tamás építész, országgyűlési képviselő adott tájékoztatást. Így szó esett arról is, hogy az önkormányzat az elmúlt év nyarán egy befektetői, hasznosítói ötletpályázatot írt ki. Erre három tanulmányt készítő tette le az önkormányzat asztalára pályázatát.
Elhangzott, hogy az önkormányzatnak valóban az a szándéka, hogy a tanulmányokban felsejlő ötletek alapján fogja majd a képviselő-testület felhatalmazásával kiírni a valamikori befektetői pályázatot.

A sajtótájékoztatón elhangzottakat részletesen a KTV adásában tekinthetik meg