Menu

Főgyűjtőcsatorna: módosult a határidő

2020.09.08.

A kerület északi részének nagyberuházása a terveknek megfelelően halad, azonban az építkezés új elemmel bővült a Közvágóhíd utcában.

A Szilas-menti főgyűjtőcsatorna kivitelezése az ütemtervnek megfelelően halad: a Károlyi Sándor út alatt, a Közvágóhíd utcában a Károlyi Sándor út-Horváth Mihály utca, valamint a Régi Fóti út alatt, illetve a Lidl áruház és Erdőmenti út között 330 méter hosszon elkészült. Jelenleg a Mogyoród útján a Csobogós utca-Régi Fóti út közötti szakaszon és Mogyoród útján a Régi Fóti út – Erdőmenti út között (Lidl áruház mellett) folyik – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya.

A Károlyi Sándor út és a Töltés tér úttest- és járda felújítása a csomópontban folyamatban van, a szegélyépítés és az aszfaltozás elkészült, a járdaépítés 2 hét múlva kezdődik, várhatóan október első hetére elkészül.

A tervszerű haladás mellett módosításra is szükség volt a beruházással kapcsolatban: a képviselő-testület augusztus 25-én a projekt bővítéséről mellett döntött. Erre azért volt szükség, mert a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. előírásának megfelelően a Közvágóhíd utcában a Szlacsányi Ferenc utca-Pentelényi János utca közötti szakaszon új csapadékcsatornát kell építeni. (A döntés hátteréről itt olvashatnak.)

A csapadékcsatorna építése a kivitelezési munkák határidejét 2 hónappal kitolja, így az 2021. június 9-re módosult. Kivitelező a Közvágóhíd utcában és a Mogyoród útján az útépítést a szennyvízcsatorna és a csapadékcsatorna kivitelezésének befejezése után tudja kezdeni.

A határidő módosítása az érintett útvonalakon a buszterelés idejét is befolyásolja. A jelenleg használt Csobogós utca-Esthajnal utca-Bogáncs utca-Károlyi Sándor út terelőúton a buszok várhatóan 2020. október végéig közlekednek. Ezután az Esthajnal utcai kereszteződés lezárása miatt újabb terelőútvonal lép életbe. A Városgazdálkodási Főosztály erről külön részletes tájékoztatást fog adni.

2020 végétől az összes buszjárat az eredeti menetrendszerinti útvonalon közlekedik majd ideiglenesen – az útépítés utolsó fázisának megkezdéséig, amely 2021 tavaszán esedékes. A végleges autóbusz-közlekedés 2021. április végén állhat vissza az eredeti állapotába.

(Cs.B.)

Fotók: Nagy Botond/XV. Média