Menu

Nemzetközi on-line oktatási portál kis- és középvállalkozások számára – ETP

2006.06.26.

Az ETP (Entrepreneurs Training Portal)olyan, speciális on-line oktatási portál, melyen a programban résztvevő partnerországok vállalkozói megoszthatják tapasztalataikat egymással (magyarul, angolul és németül).
Ezen túlmenően segíti a vállalkozói ismeretek oktatóit is oly módon, hogy hozzáférhetővé teszi az egyes országokból származó információkat, ezáltal hatékonyabban és naprakészen tudják e tárgyat oktatni.
A portál létrehozásának célja olyan tudás-alapú on-line oktatási módszer kidolgozása, melynek tartalomfejlesztése a kis- és középvállalkozások nemzetközi tapasztalatai és valós igényei alapján valósul meg.
Az oktatók és a ?tanulók? az internet közvetítésével interaktív módon tartják a kapcsolatot.

A program használata ajánlható:
? kis- és középvállalkozások számára (akik már régebben foglalkoznak vállalkozással, de nem rendelkeznek középfokú szakképzettségnél magasabb végzettséggel, vagy akik most fejezték be középfokú tanulmányaikat)
? a szakképesítést szerzett alkalmazottaknak és menedzsereknek (akiknek szükségük van némi irányító tapasztalatra 18 és 35 éves kor között),
? a résztvevő szervezetek, országok tanárai és oktatói részére,
? gazdasági társaságok vezetőinek.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a nyertes ETP-pályázat konzorcium-vezetője. A pályázatban rögzített feladatok végzése 2005 végén kezdődött, és a pályázati tevékenység 2007 novemberéig tart, természetesen a kész modulok, panelek további hasznosítási lehetőségével.
A programban résztvevő partnerek:
? Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Oktatási Kht. (www.bkik.hu)
? Craigavon Industrial Development Agency (www.cido.co.uk)
? Chambre de Métiers et de l?Artisanat du Rhône (Lyon Chamber of Commerce)
? Handwerkskammer, Köln
? Noema Competency Management International, Oy