Menu

Reumatológiai rendelés a kerületben

2006.06.20.

Az elmúlt időszakban többen érdeklődtek, hogy a kerületben jelenleg milyen módon és hol történik a reumatológiai rendelés.

A kérdésre Dr. Neszt Kálmán a XV, ker. Önkormányzat Egészségügyi Intézménye Főigazgató Főorvosa adott választ, mely szerint a reumatológiai szakrendelés áthelyezésének nemcsak takarékossági szempontjai voltak, hanem a betegek érdekében szeretnék megoldani, hogy a kiegészítő vizsgálatok (labor, RTG, ideggyógyászat) szintén egy épületben történjenek meg kímélve a betegeket több rendelés felkeresésétől.
-Ennek megfelelően az Őrjárat utcai reuma rendelés nem szűnt meg, viszont sajnos, egyetlen egy rendszer sem fogja mindenkinek minden igényét kielégíteni addig, amíg az orvos-létszámot nem tudjuk optimális létszámra feltölteni. Mivel az országban relatív kevés reumatológus szakorvos van és nagyon sok reumás beteg, az évek óta tartó orvos keresés eddig sajnos eredménytelen volt.
Azonban itt a honlapon is szeretném a lakosságot tájékoztatni arról, hogy 2006. május 29-től az alábbi változások léptek életbe a reumatológiai szakrendelésen:

Dr. Pelcz Dénes reumatológus osztályvezető főorvosa beteg fogadása:
H, Sz: 14-19,00-ig; Cs: 8-13, 00-ig. Péntek változó de mind a négy nap előjegyzéssel. Kedden 8-13.00 óra között az első 25 beteget fogadja érkezési sorrendben. Betegfogadás 7.30-tól.

Dr. Tóth István László reurnatológus főorvos beteg fogadása:
H. 8-13.00-ig; K, Cs: 14-19.00-ig; Péntek változó, de mind a négy nap előjegyzéssel. Szerdán 8-13 óra között az első 25 beteget fogadja érkezési sorrendben. Betegfogadás 7.30-tól.

Dr. Glöckner Berenike reumatológus szakorvos beteg fogadása:
H, 14-19,00-ig; K, Cs: 8-13, 00-ig. Péntek változó, de mind a négy nap előjegyzéssel. Szerdán 14 -19 óra között az első 25 beteget fogadja érkezési sorrendben. Betegfogadás 13.30-tól.

Injekciózás a délelőtti/délutáni rendelési napokon az utolsó órában és/vagy a rendelésben elszórtan.

A csontritkulással gondozott -nem új betegek- bejelentkezése változatlanul HO. beutaló nélkül, a rendelés napján, telefonon, 10, ill. 16 óra körül a kartonozón keresztül történik.
A betegeket deélelőtt 13.00 – de legkésőbb 13.30-ig, délután 19.00 – de legkésőbb 19.30-ig várjuk.
Telefonon bejelentkezni lehet, érvényes háziorvosi beutalóval.
Előjegyzéssel kapcsolatos dokumentációt a Rákos úti Kartonozó végzi.
Bejelentkezés 15 órától. Telefonszám: 307-62-621149. Az előjegyzés maximum 15 naptári nap.
Pénteki délelőtti/délutáni rendelések váltakoznak, amiről a kartonozó megfelelő időben tájékoztatást kap.
Tervezett, -de nem biztos,- időpontot a kezelő orvostól már előre lehet kapni.
Fürdőjegyet csak belgyógyászati engedély birtokában adhatunk.
?S” a”Sürgős” megkülönböztetésű beutalót nem fogadjuk! Ez a rendszerbe csak a HO-val történő, személyes, előzetes telefon megbeszélgetés alapján, de szakmai indokoltság esetén, a beteg-orvos érdekét figyelembe véve végezzük az általunk biztosított időben.