Menu

A vakáció juniálissal vette kezdetét

2006.06.20.

Igazán jó időjárás várta a vakációt megkezdő gyerekeket szombaton Újpalotán a Pattogós utcai iskola előtti parkban, ahol már reggeltől várt mindenkit egy jó játékra Karcsi, a játékmester.

A délelőtt folyamán versenyek, játékok várták a gyerekeket, s megküzdhettek a Frankó Bankóért , mellyel a verseny végén a különböző játékokért, nyereményekért szállhattak síkra árverés keretében. S hogy hogyan szórakozhattak a kisebbek és nagyobbak? Többek között volt mocsárjárás, szalvéta festés, lufi fújás, hullahoppozás és ugrókötelezés, versenyfutás és célba dobás, rajverseny és kézműves foglalkozás.
Az érdeklődők KRESZ és drogmegelőzési totót tölthettek ki, illetve a kerületi rendőrség munkatársainak közreműködésével volt biztonságtechnikai vetélkedő is.
A délelőtt folyamán a program védnöke, Hajdu László polgármester és az éppen a kerületben tartózkodó bécsi testvérkerület delegációjának tagja, Karl Svoboda, a Fortuna Nyugdíjas Ház igazgatója is ellátogatott a programra, ahol mindketten néhány mondatban szóltak a jelenlévőkhöz. A polgármester külön kiemelte, hogy a vakáció kezdetével ez a program is hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek jókedvűek legyenek, főként, hogy az időjárás is kedvezett ennek a szabadtéri programnak.
Mindeközben, ezt megelőzően és ezt követően a színpadon színes programok, produkciók várták a családokat: a gyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket.
Még a délelőtt folyamán megtornáztatott mindenkit Müller Katalin tornász, majd fellépett a Szilas Néptáncegyüttes, Zsótér Andor gitáros-zenés műsorral, a Brillantin együttes Zenemasina című gyerekműsorával, Fogi Színháza a Micimackót és barátait hozta el musical formájában, s itt volt Görbe Nóra együttesével, volt karate bemutató, a Rainbow Team táncbemutatója, a Bab Társulat óriásbábos előadása és a program zárásaként a Staféta együttes zenés összeállítása.
A programok igazán sikeresek voltak, s mindenki egy feledhetetlen napot tölthetett együtt, hiszen mindeközben a szülők a sörsátor mellett némi falatozás közben érezhették jól magukat. A gyerekeket pedig még emellett mini vidámpark is várta. Üres kézzel pedig senki nem távozott, hiszen mind a tombolán, mind a versenyeken lehetett nyerni illetve a kézműves foglalkozások keretében szebbnél szebb dolgokat lehetett készíteni.
A programot Gyurcsánszky János alpolgármester szervezte.