Menu

Mindennapos jelenléttel a tisztább kerületért

2020.08.06.

Új rendszert tesztel az önkormányzat annak érdekében, hogy minél nagyobb tisztaság és rend legyen a XV. kerület közterületein – jelentette be Makai Ferenc képviselő.

Már két hónapja körzetgondnok járja Újpalota ezen részén az utcákat és figyel arra, hogy a közterületeinken minden rendben legyen – erről beszélt Makai Ferenc (Mindenki a Tizenötödikért), a 12-es választókerület képviselője az Árendás közben. A körzetgondnok az utcákat járja, üríti a szemeteseket, figyeli az illegális szemetelés gócpontjait, az utcabútorok állapotát; vagyis nyitott szemmel jár és cselekszik is annak érdekében, hogy minél kulturáltabban nézzenek utcáink, tereink.

A körzetgondnok a képviselő kinyújtott karjának kell lennie – utalt Makai Ferenc arra, hogy szoros együttműködésben dolgozik az újonnan létrehozott munkakör ellátója és a testületi tag.

Az első visszajelzések pozitívak az itt élők részéről, mondta Makai Ferenc, és az a cél, hogy minden választókörzetben hamarosan munkába álljon egy-egy ilyen gondnok.

A körzetgondnoki rendszert mind a 14 választókerületben kialakítjuk – jelentette ki Cserdiné Németh Angéla. A polgármester hozzátette, a gondnokoknak együtt kell működniük az egyéni képviselőkkel, így utóbbiak feladata lesz a kiválasztás.

A körzetgondnokok mellékállásban látják el a feladataikat, a Répszolg Kft. alkalmazásában és az önkormányzat biztosítja az új rendszerhez szükséges anyagi forrásokat.

(Cs.B.)

Fotók: Nagy Botond/XV. Média