Menu

Ismét birtokba vehettek a gyerekek egy szép játszóteret

2006.06.08.

Június 7-én a XV. kerület Mézeskalács tér Őrjárat utca felőli részén a kerület 13. új, európai uniós előírásoknak megfelelően épített játszótér ünnepélyes átadása volt. Az átadást az esős idő majdnem elmosta, ám a Mézes óvoda kicsinyei még a napocskát is elő tudták csalogatni énekeikkel, verseikkel, táncukkal.

A bekerített új játszótér 3-6 és 6-12 éves korosztály számára készült, 15 millió forintos költségvetésből, melynek teljes összegét a kerületi önkormányzat állta. A játszótér tervezését és kivitelezését a Répszolg KHT végezte. A játszótéren
kombinált mászóka, hinták, homokozó, rugós játékok várják a gyerekeket, hogy szabadidejüket aktívan, élvezetesen töltsék el. A játékok mellett ízléses, praktikus pihenőpadok, köztéri szemétgyűjtők találhatóak. A zöldfelület-fejlesztés érdekében a túlnőtt koronájú fák gallyazására, fák, cserjék, talajtakarók ültetésére, gyeptelepítésre, egynyári virágok ültetésére is sor került, míg a játszótérhez vezető sétányokat szép viacolor burkolattal látták el.
A játszótér körbekerített és a közelben lakó nyugdíjas látja el majd a gondnoki
teendőket.
Az ovisok műsorát követően Hajdu László polgármester adta birtokba a gyerekeknek a játszóteret. Az ünnepségen részt vett Király Csaba és Gyurcsánszky János alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő mellett Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetője és Millián György az Építésügyi Osztály vezetője.
Amint a helyszínen is elhangzott, idén még a Neptun utcában szépül meg egy játszótér 40 millió forintos költségvetésből, melynek megvalósulásához a Fővárosi Önkormányzat jelentős összeggel járul hozzá.
Az EU szabványoknak megfelelően 2008 december végéig kell megújulnia a kerület játszótereinek.