Menu

Szúnyoggyérítés: lépnie kell a kerületnek

2020.08.03.

Cserdiné Németh Angéla polgármester bejelentette: az önkormányzat maga rendeli meg a Katasztrófavédelem helyett a szúnyogirtást.

Nem vakarózhatunk tovább a központi hivatalokkal együtt! A lakosság igénye abszolút jogos, és nekünk csak ez számít” – írta Facebook-posztjában hétfő délelőtt Cserdiné Németh Angéla. Bejelentette, nem várhat tovább a XV. kerület arra, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság úgy dönt, hogy végre a városrész is sorra kerül a szúnyoggyérítési programban

„Ma arra kértem a munkatársaimat, hogy az önkormányzat saját költségére azonnal kezdjék meg a jogszabályi előírásoknak megfelelő gyérítés beszerzését. Amint a részletekkel megvagyunk, tájékoztatunk mindenkit a saját menetrendünkről” – jelezte a polgármester.

Ahogyan arról korábban írtunk,  a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztálya levélben fordult a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjához, amely a szúnyoggyérítést elrendeli. „Budapest XV. kerület szerepel a katasztrófavédelem által koordinált 2020. évi országos szúnyoggyérítési programban, azonban a tényleges kezelések a szúnyogártalom mértékét monitorozó szakértői javaslatok alapján, szakmai alapon és ütemezetten történnek” – állt az állami szerv korábbi válaszában. Konkrét időpontot azonban nem közölt a Katasztrófavédelem és azóta sem szerepelt egyik heti programban sem a városrész. Ezért kellett lépnie a polgármesternek.