Menu

Sportolók köszöntése a testületi ülés előtt

2006.06.03.

A május 31-i testületi ülés megkezdése előtt Hajdu László polgármester három sportembert köszöntött: Huszár Erika és Knock Viktor gyorskorcsolyázókat, valamint edzőjüket, Bánhidi Ákost abból az alkalomból, hogy a torinói téli olimpián kiváló eredményeket értek el.

-A képviselő testület nevében köszöntöm Huszár Erikát, aki 1983-ban született Jászberényben. Erika gyermekkorától kihasználta a városban a jeges lehetőségeket, s szinte minden percét a jégpályán töltötte. Három éve lakik Pesten és itt sportol a Tornádó Rövidpályás Gyorskorcsolya Sportegyesületben.

Kiemelkedő sporteredményei:
2000: Junior Gyorsasági Görkorcsolya Európa Bajnok
2004: Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa 500m 7. hely
2005: Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa 1500m 7. hely
2006: Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa 6. hely
Felnőtt EB 500m 4. hely, váltóban 3. hely
Téli Olimpia 1500m 4. hely

Erika jelenleg a Testnevelési Egyetem sport menedzser szakának hallgatója. Gratulálunk kiváló eredményeihez!

-A képviselő testület nevében köszöntöm Knoch Viktort, aki 1989-ben született Pécsett. A Knoch családnév nem ismeretlen a gyorskorcsolyázó sportágban, hiszen a jelenlévő Viktor bátyja Balázs is gyorskorcsolyázott, és évekig a hazai mezőny legjobbja volt. Viktor négyszeres korosztályos bajnok, összetett Európa Kupa győztes.

Kiemelkedő sporteredményei:
2004: Felnőtt bajnokság 2. hely (a bátyja mögött)
2005: Összetett Világkupa 1500m 12. hely
2006: Torinoi Téli Olimpia 1500m 5. hely
Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

-A képviselő testület nevében köszöntöm Bánhidi Ákos urat, Erika és Viktor erőnléti edzőjét és szakmai felkészítőjét.
Ákos 38 éves, budapesti lakos. Felsőfokú tanulmányait a Testnevelési Egyetemen végezte, szakedző lett, majd az Amerikai Egyesült Államokban képezte tovább magát. Négy évig volt a Magyar Rövidpályás Gyorskorcsolya válogatott edzője, majd az osztrák válogatott edzője. Napjainkban az Országos Gyorskorcsolyázó Szövetség szakfelügyelője és a Testnevelési Egyetem szakoktatója.
Bánhidi Ákos nevéhez számos sportoló sikeres teljesítménye köthető, tanítványai közel 100 Magyar Bajnoki címet és országos csúcsot szereztek. Érdekességként megemlítem, hogy Ákos nem csak a gyorskorcsolya sportágban jeleskedett a sportolók felkészítésében, hiszen Szabolcsi Szilvia pályakerékpárost a Sydney Olimpián az 5. helyre segítette.
Gratulálok Bánhidi Ákos sokoldalú, kiemelkedő színvonalú szakmai tevékenységéhez.

Mindhárom ma megjelent kiváló sportembernek további sikereket, erőt-egészséget kívánok!- mondta a polgármester, majd megkezdődött a testületi ülés, melyen számos fontos döntés született.

Testületi anyagok: